Nicky, 11, surmattiin 20 vuotta sitten Hollannissa, nyt mysteeri on ratkeamassa – mutta pääepäilty katosi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nicky, 11, surmattiin 20 vuotta sitten Hollannissa, nyt mysteeri on ratkeamassa – mutta pääepäilty katosi

Nicky Verstappen surmattiin vuonna 1998. Nyt mysteeri on ratkeamassa.

Julkaistu: 23.8.2018 4:30

Hollantia järkyttäneessä 20 vuotta vanhassa murhamysteerissä on tapahtunut läpimurto, kertoo poliisi.

11-vuotias Nicky Verstappen katosi kesäleiriltä Brunssummerheiden luonnonsuojelualueelta elokuussa vuonna 1998. Hänen ruumiinsa löytyi leirintäalueen läheisestä metsästä seuraavana päivänä.

Siitä lähtien murhamysteeri on piinannut Hollantia. Nyt poliisi kertoo BBC:n mukaan, että epäilty on tiedossa. Hän on 55-vuotias Jos Brech, joka asui taannoin lähellä kesäleiripaikkaa.

Tosin Brech katosi aiemmin tänä vuonna. Häntä ei ole vieläkään tavoitettu.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona, että murhasta epäilty on nyt tiedossa.

Poliisi oli tavannut Brechin jo 20 vuotta sitten, kun tämä käveli surmapaikan ohi muutamaa päivää ruumiin löytymisen jälkeen. Poliisi pysäytti miehen ja haastatteli häntä, mutta tuolloin häntä pidettiin vain viattomana ohikulkijana.

Aiemmin tänä vuonna poliisi järjesti Hollannin historian suurimman dna-etsinnän surmatapauksen selvittämiseksi. Yli 20 000:ta miestä pyydettiin antamaan dna-näyte murhatutkinnan edistämiseksi.

– Näin laaja dna-etsintä on viimeinen yritys ratkaista, kuka jätti jälkiä (Nickyn vaatteisiin), poliisi kertoi lausunnossaan tuolloin.

Brech ei dna-näytettä tuolloin antanut, sillä poliisin mukaan hän oli lähtenyt Hollannista viime vuoden lopulla. Helmikuussa hän oli kertonut perheelleen olevansa Ranskassa patikointiretkellä – sitten hän katosi.

Kun hänet ilmoitettiin maaliskuussa kadonneeksi, poliisi tutki hänen kotinsa. Poliisin mukaan asunnosta löytynyt Brechin dna-näyte vastaa 100 prosentin varmuudella dna:ta, jota löytyi Nickyn vaatteista 20 vuotta sitten.

Poliisi uskoo, että Brech piilottelee nyt tarkoituksella jossakin Ranskan vuoristoseudulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?