Postinkantajaa odotti järkyttävä yllätys Kansasissa – olisitko itse hälyttänyt apua? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Postinkantajaa odotti järkyttävä yllätys Kansasissa – olisitko itse hälyttänyt apua?

Pelastajat luonnehtivat kuningasboaksi osoittautuneen käärmeen olevan säyseä. Postinkantajan se kuitenkin onnistui säikäyttämään.

Julkaistu: 20.8.2018 4:04

Kaksi- ja puolimetrinen käärme oli kietoutunut postilaatikkoon ja sen vieressä olevaan kaiteeseen.

Eräältä Yhdysvaltain Kansasissa asuvalta ihmiseltä jäi perjantaina posti saamatta, kun postinkantajaa odotti postilaatikolla yllätys.

Postinkantaja joutui hälyttämään paikalle apua, kun postilaatikkoon ja sen vieressä olevaan kaiteeseen oli kietoutunut muhkea, kaksi ja puoli metriä pitkä käärme.

Overland Parkin poliisi julkaisi Twitter-tilillään kuvia matelijasta, jota luultiin ensin kuningaspytoniksi. Tapauksesta uutisoivan NDTV:n mukaan käärme osoittautui kuitenkin tarkemmin katsottuna kuningasboaksi.

Käärmeen siirtämiseksi tarvittiin poliisin julkaisemien kuvien perustella kolme eläintehtäviin erikoistunutta pelastajaa.

Postinkantaja joutui hälyttämän apua, kun muhkea käärme esti häntä tekemästä työtään Kansasissa.

Poliisin tiedottaja John Lacy arveli Kansas City Star -lehdelle, että käärme oli todennäköisesti karannut jostain lähellä sijaitsevista taloista. Lacy sanoi perjantaina, että poliisi toivoo löytävänsä kuningasboan omistajan mahdollisimman pian.

Pelastajat arvioivat paikalliselle 41 Action News -kanavalle, että käärme on iältään 6–7-vuotias ja siitä on pidetty hyvää huolta. Eläimestä huolehtii kanavan mukaan omistajan löytymiseen asti kiropraktikkona työskentelevä tohtori Larry Holtfrerich. Mies luonnehti käärmettä säyseäksi.

Käärmeen irrottamiseen postilaatikosta ja sen vieressä olevasta kaiteesta tarvittiin kolme ihmistä.

Karannut kuningasboa pääsi kesällä otsikoihin myös Suomessa. Olliksi nimetty käärme oli kesäkuussa karkuteillä Vantaan Länsimäessä yli viikon ajan, kymmenen päivää. Siinä ajassa Olli ei ehtinyt kauas, sillä se löytyi omistajansa kotioven yllä olevien kattopaneelien päältä.

Karkuretki ei jäänyt ainoaksi, sillä Olli karkasi toistamiseen heinäkuussa. Tuolloin se löydettiin pötköttämästä nurmikolta kotitalonsa pihalta.