Maanjäristykset koettelivat jälleen Indonesiaa – ainakin viisi kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Maanjäristykset koettelivat jälleen Indonesiaa – ainakin viisi kuollut

Indonesialaissotilaat siivosivat edellisten maanjäristysten jälkiä Lombokissa 15. elokuuta.

Indonesialaissotilaat siivosivat edellisten maanjäristysten jälkiä Lombokissa 15. elokuuta.

Julkaistu: 20.8.2018 3:55

Lombokin saari on jo valmiiksi vaurioitunut kahdesta aikaisemmasta maanjäristyksestä.

Indonesian Lombokin saarta ja lähialueita sunnuntaina ravistelleissa maanjäristyksissä on kuollut ainakin viisi ihmistä. Saareen iski sunnuntain aikana kaksi maanjäristystä, jotka olivat voimakkuudeltaan 6,3 ja 6,9. Niitä seurasi myös jälkijäristyksiä.

Paikallisten mittausten mukaan jälkimmäisen järistyksen voimakkuus oli 7,0, mutta maanjäristyksiä seuraavan Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan voimakkuus oli 6,9.

Indonesian katastrofiviranomainen vahvisti voimakkaamman järistyksen aiheuttamat viisi kuolemantapausta, joista kaksi oli Lombokilla ja kolme läheisellä Sumbawan saarella.

– Toistaiseksi viisi ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut. Keräämme edelleen tietoja tarkoista määristä, kertoo katastrofiviranomaisten tiedottaja Agung Pramuja uutistoimisto AFP:lle.

Voimakkain 6,9:n järistys tapahtui myöhään sunnuntai-iltana paikallista aikaa. Järistys tapahtui noin 20 kilometrin syvyydessä eikä aiheuttanut tsunamivaaraa. Voimakasta järistystä seurasi useita jälkijäristyksiä.

Lombokin saari oli jo valmiiksi vaurioitunut kahdesta aikaisemmasta maanjäristyksestä, jotka surmasivat lähes 500 ihmistä ja ajoivat satojatuhansia kodeistaan.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 20. elokuuta kello 04.27. Päivitetty myös uhrien määrä.