Trumpin asianajajan lausunnosta nousi kohu – perusteli, miksei Trump ole todistanut Venäjä-tutkinnassa: "Totuus ei ole totuus" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin asianajajan lausunnosta nousi kohu – perusteli, miksei Trump ole todistanut Venäjä-tutkinnassa: "Totuus ei ole totuus"

Rudy Giulianin totuusaiheinen kommentti on aiheuttanut Yhdysvalloissa kohun.

Julkaistu: 20.8.2018 3:50

– Ei, se ei ole totuus. Totuus ei ole totuus, Rudy Giuliani sanoi televisiotoimittajalle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asianajaja, New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani puolusteli sunnuntaina televisiokanava NBC:n Meet the Press -ohjelman haastattelussa sitä, ettei Trump ole vielä suostunut erikoissyyttäjä Robert Muellerin haastateltavaksi Venäjä-tutkinnassa.

Kun ohjelman ankkuri Chuck Todd kysyi Trumpin ja liittovaltion poliisin entisen johtajan James Comeyn ristiriitaisista lausunnoista, Giuliani näytti kiistävän tosiasioiden olemassaolon.

– On aivan typerää sanoa, että hänen pitäisi suostua todistajaksi sillä nojalla, että hän puhuisi totta eikä hänellä siis ei olisi mitään huolta. Se olisi jonkun versio totuudesta eikä totuus, Giuliani sanoi New York Timesin mukaan.

– Totuus on totuus, ankkuri Chuck Todd sanoi.

– Ei, se ei ole totuus. Totuus ei ole totuus, Giuliani vastasi ja jatkoi:

– Kerro minulle, missä on totuus, jos olet tuollainen nero.

Muun muassa New York Times on jo verrannut Giulianin lausuntoa lausuntoon, jonka presidentin neuvonantaja Kellyanne Conway antoi vuonna 2017 saman ohjelman haastattelussa.

Conway kertoi tuolloin Valkoisen talon käyttävän "vaihtoehtoisia faktoja" ja toi käsitteen julkiseen keskusteluun.

Kellyanne Conway toi koko maailman huulille käsitteen ”vaihtoehtoiset totuudet”.