Genovan siltaromahduksen uhriluku nousee – ”Täällä on helvetti” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Genovan silta­romahduksen uhri­luku nousee – ”Täällä on helvetti”

Silta on romahtanut noin 80 metrin matkalta.

14.8.2018 18:10 | Päivitetty 14.8.2018 20:13

Italian varapääministerin mukaan noin 30 ihmistä on kuollut ja moni on vakavasti loukkaantunut Genovan sillan romahduksessa. Italian uutistoimisto Ansan mukaan kuolleita on jo 35.

Toistaiseksi viranomaiset ovat vahvistaneet 20 ihmisen kuolleen ja 16 loukkaantuneen. Luku tulee nousemaan, sillä uhreja löytyy yhä sillan raunioista.

Noin 80 metriä pitkä osa sillasta romahti paikallista aikaa noin kello 11.30. Uutistoimisto Reutersin mukaan silta romahti tehtaan ja muiden rakennusten päälle. Silta ylittää rakennusten lisäksi rautatien ja joen, jonne tippui ainakin yksi rekka ja paljon isoja betonikimpaleita.

Silta romahti noin 50 metrin korkeudessa. Romahtaneen osan molemmille puolille jäi paljon autoja. Kuvista näkee, kuinka yksi rekka on vain muutaman metrin päästä kielekkeeltä.

Romahtamisen jälkeen otetuista kuvista näkyy vihreä kuorma-auto, joka on pysähtynyt vain metrejä ennen kielekettä.

Italian uutistoimisto Ansan mukaan sillalla oli romahtamishetkellä kolme rekkaa ja 30–35 henkilöautoa.

Yhteensä silta on 1,2 kilometriä pitkä. Se on rakennettu 1960-luvulla ja peruskorjattu viimeksi 2016. Romahtamisen aikaankin sillalle tehtiin jotain peruskorjauksia.

Morandi-silta kärsi ränsistymisestä, käy ilmi italialaisyrityksen vuonna 2011 tekemässä raportissa. Uutistoimisto Ansan mukaan Autostrade per L'Italian raportissa kerrotaan, että autojonot ja liikenteen paljous kuluttavat siltaa erityisesti ruuhka-aikoina. Tämän takia sillalla on ollut jatkuvasti kunnossapitotöitä.

Ansan mukaan paikalla olevat pelastajat ovat kuvailleet näkyä ”helvetilliseksi”.

– Täällä on helvetti. Onneksi rankka sade on loppunut, joten etsinnät ja pelastaminen on yksinkertaisempaa, yksi pelastaja sanoi Ansan mukaan.

Silta on romahtanut noin 80 metrin matkalta.

Sillan yli useasti kulkenut ja Genovassa asuva Ilta-Sanomien entinen toimittaja Outi Määttänen-Bourke kertoi, että sillan kunnosta oltiin huolestuneita. Kun rekka tuli vastaan, autoilijat pystyivät tuntemaan, kuinka silta heiluu.

Paikalla on noin 200 pelastajaa.

Italian liikenneministeri Danilo Toninelli on jo kiirehtinyt sanomaan, että onnettomuus näytti Italian ränsistyneen infrastruktuurin kunnon ja huoltotoimenpiteiden puutteet. Hänen mukaansa tästä vastuussa olevat joutuvat maksamaan.

Sisäministeri Matteo Salvini taas lupaa Ansan mukaan, että syypäät siltaonnettomuudelle tullaan löytämään. Pääministeri Giuseppe Conte sanoi olevansa matkalla Genovaan keskiviikkoiltana.

Italiassa romahti silta viimeksi maaliskuussa 2017. Silloin kolme ihmistä kuoli lähellä Anconan kaupunkia maan koillisosassa.

Olitko paikalla? Näitkö tilanteen? Lähetä kuva: uutiset@is.fi, 09 122 3420 tai WhatsAppissa 040 660 9019 tai täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?