Haluatko 55 löytökissan hoitajaksi paratiisisaarelle Kreikkaan? Työpaikkailmoituksesta tuli netti-ilmiö – ”Sydämen oltava puhdasta kultaa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Haluatko 55 löytökissan hoitajaksi paratiisisaarelle Kreikkaan? Työpaikkailmoituksesta tuli netti-ilmiö – ”Sydämen oltava puhdasta kultaa”

Löytökissatalo etsii tälle saarelle vastuullista ja huolellista hoitajaa 55 kissalle.

Löytökissatalo etsii tälle saarelle vastuullista ja huolellista hoitajaa 55 kissalle.

Julkaistu: 14.8.2018 3:22

Lokoisa puolivuotinen paratiisisaarella, ilmainen ylläpito ja ennen kaikkea maailman parasta seuraa. Kuulostaako houkuttelevalta? Et ole yksin: työpaikkailmoitusta on jaettu yli 27 000 kertaa ja hakemuksia lähetetty ainakin tuhansia.

”Menestyt tässä tehtävässä epäilemättä parhaiten, jos olet luontoa ja rauhallisuutta arvostavaa ihmistyyppiä – ja viihdyt hyvin omassa seurassasi. Toisaalta et koskaan tunne itseäsi yksinäiseksi kissojen seurassa.”

Tunnistitko kuvauksesta itsesi? Vielä ehdit hakea työpaikkaa, joka lienee viime viikkojen puhutuin ja ehkä haetuinkin koko maailmassa. Kreikkalaisella paratiisisaarella lokakuussa avautuvaan tehtävään valittu pääsee muuttamaan ainakin puoleksi vuodeksi idyllisiin oloihin.

Seurakin on parasta mahdollista: 55 löytökissaa.

Kannattaa kuitenkin kiirehtiä – 5. elokuuta julkaistua työpaikkailmoitusta on jaettu muutamassa päivässä yli 27 000 kertaa ja työtä tarjoavan yrityksen johtaja on kertonut jo saaneensa tuhansia hakemuksia.

Työnantaja on God’s Little People -niminen löytökissatalo. Työpaikkailmoituksessa yritys listaa kriteerejä ihanteelliselle kissojen hoitajalle:

”Kokemus kertoo, että tehtävä sopii parhaiten 45-vuotiaalle tai sitä vanhemmalle ihmiselle, joka on vastuullinen, luotettava, rehellinen, käytännöllinen – ja jonka sydän on puhdasta kultaa!”

Sýros kuuluu Kykladien saariryhmään ja siellä on noin 21000 asukasta.

Sýros kuuluu Kykladien saariryhmään ja siellä on noin 21000 asukasta.

Ilmoituksen mukaan kissojen ruokkiminen ja lääkintä eivät riitä, vaan eläimet vaativat myös kosolti rakkautta ja huomiota.

”Toisinaan sinun pitää pyydystää villiintynyt tai epäsosiaalinen kissa, joten on tärkeää, että tiedät jotakin kissan psykologiasta, ja kissakuiskaajan taitojen tulisi olla sinulla luonnostaan hallussa.”

Työpaikka houkuttanee ihmisiä paitsi kissojen tarjoaman seuran myös luontaisetujensa ansiosta. Miljöö on Egeanmerellä sijaitseva lumoavan kaunis Sýros-saari, ja työntekijä saa asua ilmaiseksi puutarhalla varustetussa, pienessä ja nykyaikaisessa omakotitalossa.

Kaikki asumiskulut, samoin kuin kissojen hoitokulut, on katettu. Lisäksi työstä maksetaan tutustumiskuukauden jälkeen palkkaa neljältä päivältä viikossa. Tehtävään on sitouduttava vähintään puolen vuoden ajaksi. Ajokortti on välttämätön, sillä kissoja voi joutua viemään autolla eläinlääkärille.

 ”Pyydän, että kirjoitat minulle vain, jos sinulle on todella palava intohimo tehdä kreikkalaisten löytökissojen elämästä parempaa.”

Löytökissatalon perustaja ja omistaja Joan Bowell tähdentää Facebookissa, että kysymyksessä on aito työtarjous eikä vitsi: kissat tarvitsevat hyvän hoitajan siksi aikaa kun Bowell on muualla. Hän julkaisi sunnuntaina uuden päivityksen, jossa kertoi, että alkuperäisen ilmoituksen räjähdysmäinen näkyvyys löi hänet täysin ällikällä.

”Tunsin oloni varsin hämmentyneeksi saatuani niin paljon sähköposteja ja viestejä, mutta sitten ihmiset kertoivat minulle, että olivat nähneet ilmoituksestani uutisia tärkeillä uutiskanavilla, sanomalehdissä ja aikakauslehdissä!” Bowell kirjoittaa.

”Olen saanut päivien ajan viestejä ja hakemuksia meilillä, messengerissä, Facebook-viesteinä ja kommentteina sekä nettikauppani kautta... Olen jo seonnut laskuissa, mutta luku on jo tuhansia viestejä enkä millään ehdi vastata niihin kaikkiin.”

Bowell kertoo ystäviensä avulla haravoivansa viestitulvaa ja etsivänsä tositarkoituksella tehtävään sopivaa ihmistä. Hän huomauttaa, että työhön kuuluvat väistämättä myös sydänsurut ja toivottomuus.

”Pyydän, että kirjoitat minulle vain, jos sinulle on todella palava intohimo tehdä kreikkalaisten löytökissojen elämästä parempaa.”

Tuoreimmat osastosta