Ulkomaat

Sureva miekkavalas päästi viimein irti kuolleesta poikasestaan – nähtiin jahtaamassa lohiparvea tarmokkaasti: ”Surukiertue on nyt ohi”

Julkaistu:

Pohjois-Amerikka
BBC:n mukaan naaras vaikuttaa olevan hyvässä fyysisessä kunnossa.
”Sureva” miekkavalas on viimein päästänyt irti kuolleesta poikasestaan, jota se ehti kannatella merellä ainakin 17 päivän ajan. Asiasta uutisoi BBC verkkosivuillaan.

Tutkijat kertovat, että 20-vuotias naaras J35 kuljetti kuollutta poikastaan noin 1 600 kilometrin matkan Kanadan ja Yhdysvaltojen edustalla. Victorian läheltä alkanut surumatka näyttää nyt päättyneen.

Valastutkimuskeskuksen mukaan miekkavalas nähtiin ”jahtaamassa tarmokkaasti lohiparvea parvensa muiden jäsenten kanssa Haron salmessa” Vancouverinsaaren edustalla.

– Sen surukiertue on nyt ohi, ja sen käyttäytyminen on huomattavan eloisaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rannalta otettujen kuvien perusteella naaras vaikuttaa olevan hyvässä fyysisessä kunnossa. Poikanen on todennäköisesti merenpohjassa, eivätkä tutkijat välttämättä saa mahdollisuutta tutkia sitä.

Kuollutta poikastaan kuljettaneesta miekkavalaasta tehtiin ensimmäinen havainto heinäkuun 24. päivänä. Poikasen uskotaan kuolleen samana päivänä, mutta kuolinsyystä ei ole tietoa.

Tutkijoiden mukaan valas kannatteli poikastaan ennätyksellisen kauan. Välillä kuollut poikanen vajosi kohti pohjaa, mutta naaras haki sen aina uudestaan takaisin pintaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt