Ulkomaat

Trumpin ex-avustaja nauhoitti salaa potkunsa – syyttää Valkoisen talon kansliapäällikköä uhkailusta

Julkaistu:

Trumpin potkut saanut avustaja nauhoitti salaa Valkoisessa talossa. Avustajan paljastuskirja julkaistaan tiistaina.
Presidentti Donald Trumpin entinen avustaja Omarosa Manigault Newman kertoo nauhoittaneensa salaa Valkoisen talon kansliapäällikkö John Kellyn kanssa käydyn potkukeskustelun.

Hän väittää tiistaina ilmestyvässä kirjassaan, että hänelle tarjottiin mittavaa korvausta siitä, että hän sitoutuisi olemaan puhumatta Trumpista julkisuudessa tai antamasta muita tätä vahingoittavia lausuntoja.

Newmanin mukaan Kelly oli varoittanut, että asiat voivat muuttua ”rumiksi”, mikäli Newman ei suostu lähtemään suosiolla.

Omarosa Manigault Newman nousi julkisuuteen osallistuttuaan aikoinaan Trumpin luotsaamaan Diili-ohjelmaan ja kuului tämän lähipiiriin vuosikaudet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Newmanin maininta nauhoituksesta on kuohuttanut etenkin sen vuoksi, että hän väittää tehneensä sen Valkoisen talon erityissuojatussa tilannehuoneessa, jonne ei saisi viedä ollenkaan henkilökohtaisia matkapuhelimia.

Newman puolusteli NBC Newsin lähetyksessä tehneensä nauhoituksen ”suojellakseen” itseään häneen suunnatuilta, omasta mielestään valheellisilta väitteiltä. Lähetyksessä myös soitettiin osia kohutusta keskustelunauhasta.

Joulukuussa potkut saanut Newman jouduttiin median tietojen mukaan poistamaan voimakeinoin Valkoisesta talosta, kun hän oli yrittänyt pyrkiä presidentin henkilökohtaisiin tiloihin protestoimaan potkujaan.

Trump vastasi kirjan syytöksiin kuvailemalla entistä avustajaansa Omarosa Manigault Newmania ”surkimukseksi”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trump antoi kommenttinsa lauantaina New Jerseyssä, kun häneltä kysyttiin Manigault Newmanin uudesta kohukirjasta. Tiistaina ilmestyvässä paljastuskirjassaan Unhinged ex-avustaja hyökkää Trumpia vastaan ja luonnehtii tätä muun muassa rasistiksi ja naisvihaajaksi.