Ulkomaat

Perhetragedia Alpeilla: Kolme kiipeilijää putosi kuolemaan Mont Blancilla

Julkaistu:

Alpit
Mont Blancilta on löydetty kolme italialaiskiipeilijää kuolleena.
Pelastustyöntekijät ovat perjantaina löytäneet kolmen ihmisen ruumiit Euroopan korkeimmalta vuorelta Mont Blancilta, kertoo uutistoimisto AFP. Ruumiit löytyivät noin kello yhdeltä paikallista aikaa Mont Blancin massiiviin kuuluvan Aiguille Verte -huipun juurelta. Vuoren huippu kohoaa 4­122 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Italialainen uutistoimisto Ansa kertoo kiipeilijöiden olleen kateissa tiistaista lähtien.

Pelastusviranomaiset ovat kertoneet kiipeilijöiden olleen arviolta noin 3 400–3 500 metrin korkeudessa onnettomuuden tapahtuessa. Viranomaiset otaksuvat turvaköydellä toisiinsa kiinnitettyjen kiipeilijöiden liukastuneen ja pudonneen yhdessä vuorelta alas.


Toistaiseksi vain yksi kuolonuhreista on kyetty siirtämään alas vuorelta. Kahden muun siirtoyrityksen on määrä tapahtua lauantaina. Ruumiit ovat AFP:n mukaan jääneet vuorelta pudonneen kivimateriaalin alle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tapauksesta on uutisoinut myös Italiassa ilmestyvä Corriere della Sera -lehti, jonka mukaan kiipeilijät olivat kotoisin Italiasta. AFP uutisoi kahden uhreista olleen veljeksiä. Yksi uhreista oli toisen veljen morsian.

Corriere della Seran mukaan nousu Mont Blancille oli syntymäpäivälahja toiselle kuolleista veljeksistä.

Mont Blancin massiivilla on kuluvan vuoden aikana tapahtunut jo 15 kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Edellisvuoden aikana vuoristoalueella kuoli 14 ihmistä. Kaksi ihmistä katosi, eikä heitä ole löydetty.

Mont Blanc on Euroopan ja Alppien korkein huippu (4 810 metriä). Se sijaitsee Italian ja Ranskan rajalla. Huippu on osa suurempaa Mont Blancin massiivia, joka käsittää useita 4 000 metrin korkeuden ylittäviä huippuja.