Ulkomaat

Melania Trumpin vanhemmat saivat USA:n kansalaisuuden – presidentti vastustaa kansalaisuuden myöntämistä perheenjäsenen perusteella

Julkaistu:

Presidentti Trump vastustaa kansalaisuuden myöntämistä perheenjäsenen kansalaisuuden perusteella.
Yhdysvaltojen presidentin puolison Melania Trumpin vanhemmat ovat saaneet Yhdysvaltojen kansalaisuuden, kertoo vanhempien asianajaja. Hän ei kuitenkaan paljasta, minkälaisen menettelyn kautta vanhemmat olivat hakeneet kansalaisuutta.

Presidentti Donald Trump vastustaa niin kutsuttua ketjumaahanmuuttoa, jossa yksi maahanmuuttaja saa ensin Yhdysvaltojen kansalaisuuden, ja myöhemmin hänen perheenjäsenensä seuraavat perässä.

Trumpin mielestä perheenjäsenyyden perusteella Yhdysvaltoihin tulevat maahanmuuttajat vievät kantaväestöltä työpaikat ja vaarantavat kansallisen turvallisuuden. Hän haluaisi oleskeluluvan ja kansalaisuuden saamisen perustuvan siihen, että hakijalla on taitoja, joita yhdysvaltalaisyritykset tarvitsevat. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että maahan pääsisivät muuttamaan ensisijaisesti korkeasti koulutetut, englantia hyvin osaavat ihmiset.

Melania Trump ja hänen vanhempansa ovat kotoisin Sloveniasta. Mikäli vanhemmat saivat kansalaisuuden tyttärensä kautta, he ovat malliesimerkki presidentin vastustamasta ketjumaahanmuutosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yli 70-vuotiaat vanhemmat työskentelivät kotimaassaan autokauppiaana ja tekstiilityöläisenä. Nyt he ovat eläkkeellä ja viettävät paljon aikaa Yhdysvalloissa tyttärensä ja tyttärenpoikansa Barron Trumpin kanssa.