Ulkomaat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Julkaistu:

Yksi twiitti voi viedä Elon Muskin rikosoikeudelliseen vastuuseen

Yhdysvalloissa sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk saattaa joutua vaikeuksiin sanottuaan Twitterissä, että hän oli onnistunut hankkimaan rahoituksen Teslan vetämiselle pörssistä. Wall Street Journal kertoo, että Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova SEC on alkanut selvittää, oliko Muskin väite totta. Lue lisää täältä.

Uusi-Seelanti kieltää kertakäyttöiset muovipussit: ”Tämä on hyvä alku”

Uusi-Seelanti kieltää kertakäyttöiset muovipussit. Pääministeri Jacinda Ardern ilmoitti asiasta perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ympäristöjärjestö Greenpeace sanoi muutoksen olevan tervetullut, sillä kertakäyttömuovipussit ovat yleisimpiä rannikkoalueita saastuttavia roskia Uudessa-Seelannissa ja vakava vesien ympäristöuhka. Lue lisää täältä.

83-vuotias shamaani vangitsi naisen luolaan 15 vuodeksi Indonesiassa – kadonneeksi luultu nainen löytyi 28-vuotiaana

Kadonneeksi luultu 28-vuotias nainen on löytynyt luolasta Tolitolin maakunnassa Sulawesin saarella Indonesiassa, kertoo Jakarta Post.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nainen oli luolassa vankina 15 vuotta. Hänen läheisensä olivat jo kauan sitten luopuneet toivosta, että hänet löydettäisiin ainakaan elävänä, Jakarta Post kertoo. Lue lisää täältä.

THL: Punkkien levittämät taudit jäämässä edellisvuotta vähemmälle

Punkkien levittämät taudit näyttävät jäävän edellistä vuotta vähäisemmiksi, arvioi johtava asiantuntija Jussi Sane Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Kuiva ja lämmin kesä on vaikuttanut puutiaisten aktiivisuuteen.

– Puutiaistutkijat ovat puhuneet siitä, että helle vaikuttaa punkkien elinvoimaisuuteen. Jotain indikaatioita on siitä, että tapauksia olisi vähemmän kuin viime vuonna, Sane sanoo. Lue lisää täältä.

Kysely: Lähes 5 miljoonaa kanadalaista käyttää kannabista – laillistaminen ei lisää kokeiluja

Kanadassa harva suunnittelee kokeilevansa kannabista sen jälkeen, kun kannabiksen viihdekäytöstä syksyllä tulee maassa laillista, kertoo Kanadan tilastokeskuksen kyselytutkimus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kannabista tällä hetkellä käyttävistä vajaa kolmannes sanoo kuitenkin, että heidän käyttönsä luultavasti lisääntyy laillistamisen myötä. Lue lisää täältä.

Poliisi tutkii: Kahdet lastenrattaat sytytettiin palamaan kerrostalossa Helsingissä – ei henkilövahinkoja

Kahdet lastenrattaat sytytettiin palamaan kolmekerroksisen kerrostalon porrashuoneessa Myllypuron kaupunginosassa Itä-Helsingissä varhain perjantaina aamuyöllä. Rattaista levisi savua samaan tilaan, muttei muualle kerrostaloon, kertoo Helsingin pelastuslaitos. Lue lisää täältä.

Poliisijohdon virkarikosjutussa yksi syytetty vähemmän – syyte ehti vanhentua

Ensi viikon tiistaina valmisteluistunnolla alkavassa poliisijohdon virkarikosjutussa on yksi syytetty vähemmän. Hän on Poliisihallituksen laillisuusvalvonnasta vastannut poliisiylitarkastaja, jonka syytteen jutun syyttäjät peruivat heinäkuussa. Peruutus johtui siitä, että syyteoikeus ehti vanhentua viime metreillä.

Alun perin poliisiylitarkastajaa syytettiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lue lisää täältä.

Sunnivan, 13, murhasta epäilty tunnusti tekonsa Norjassa

13-vuotiaan tytön murhasta epäilty 17-vuotias poika on tunnustanut tekonsa Norjassa, kertovat Aftenposten ja Aftonbladet.

Sunniva Ødegårdin kuolemantapaus on järkyttänyt Varhaugissa Stavangerin eteläpuolella koko pikkukaupunkia. Poliisi löysi Ødegårdin, 13, kuolleena junaradan vartta kulkevalta polulta vain 150 metriä kotitalostaan kello 03.10 sunnuntain 29. heinäkuuta ja maanantain 30. heinäkuuta välisenä yönä.

Poliisi epäili, että tyttö oli joutunut henkirikoksen uhriksi, ja otti kiinni ja myöhemmin vangitsi murhasta epäiltynä 17-vuotiaan pojan. Lue lisää täältä.

Sepelkyyhkyn metsästys alkaa koko maassa

Sepelkyyhkyn metsästyskausi alkaa tänään koko maassa. Metsästysaikaa on lokakuun loppuun. Kyyhkynmetsästys avaa monille metsästyskauden. Osassa Suomea tänään voi aloittaa myös meri- ja kanadanhanhen peltometsästyksen.

Metsästäjäliiton mukaan sepelkyyhkyn runsas kanta kestää hyvin metsästyksen. Vuosittain saaliiksi saadaan 145 000–240 000 lintua. Lue lisää täältä.

Maailmalle levinnyt tarina olikin vain puoliksi totta – ikämiehet eivät karanneetkaan hevifestivaalille Saksassa

Kansainväliset ja suomalaiset tiedotusvälineet – myös IS – uutisoivat alkuviikosta kahdesta saksalaisesta ikämiehestä, jotka pakenivat vanhainkodista Wacken Open Air -hevimusiikkifestivaalille Wackenin kylään Itzehoen kaupunkiin Pohjois-Saksassa.

Silloisten, paikallisen poliisin antamien tietojen mukaan vanhainkodissa huolestuttiin, kun siellä huomattiin kahden asukkaan puuttuvan. Lopulta nämä löytyivät maan vanhimmalta raskaan musiikin festivaalilta kolmelta aamuyöllä ja hoivakoti järjesti heille paluukyydin kotiin.

Tarinasta tuli nopeasti suuri uutinen maailmalla. Nyt on kuitenkin ilmennyt, ettei se ollut kaikilta osin tosi. Lue lisää täältä.

Mikko Korhosella erinomainen startti PGA-mestaruuskilpailussa

Mikko Korhonen aloitti mainiosti golfin PGA-mestaruuskilpailun Yhdysvaltain St. Louisissa. Kun osa kilpailijoista kiertää vielä avauskierrosta, on Korhonen jaetulla kymmenennellä sijalla.

Arvoturnausdebytantti Korhosen tulos on kaksi alle parin. Hän selvitti kierroksen 68 lyönnin turvin. Lue lisää täältä.

Saksalainen varasti Antti Ruuskasen heittovuoron viimeisellä kierroksella – ”Yritin selittää, että taitaa olla väärä mies”

Kaksien edellisten EM-kisojen mitalisti Antti Ruuskanen oli hieman ristiriitaisissa tunnelmissa Berliinin finaalin jälkeen. Kuudes sija tuloksella 81,70 oli kelpo suoritus hankalan kauden jälkeen, mutta mitalimiesten juhlintaa ei ollut helppo seurata.

– Ihan hyvä tulos, Ruuskanen totesi, mutta tunnusti myös harminsa.

– Kismittää, kun EM-kisojen mitaliputki katkesi. Lue lisää täältä.