Ulkomaat

Yksi twiitti voi viedä Elon Muskin rikosvastuuseen – valvontaelin selvittää, onko väite totta

Julkaistu:

Ongelmia Muskille voi tulla myös siinä tapauksessa, että viranomaiset todistavat hänen antaneen lausuntonsa saadakseen Teslan osakekurssin nousuun.
Yhdysvalloissa sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk saattaa joutua vaikeuksiin sanottuaan Twitterissä, että hän oli onnistunut hankkimaan rahoituksen Teslan vetämiselle pörssistä. Wall Street Journal kertoo, että Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova SEC on alkanut selvittää, oliko Muskin väite totta.
Mikäli väite osoittautuu perättömäksi, Musk saattaa joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen. Yhdysvalloissa laki kieltää pörssiyhtiön edustajia antamasta osakkaille harhaanjohtavaa tietoa yrityksen kannalta merkittävistä tapahtumista.

Ongelmia Muskille voi tulla myös siinä tapauksessa, että viranomaiset todistavat hänen antaneen lausuntonsa saadakseen Teslan osakekurssin nousuun.

Teslan osakkeen arvo lähti nopeaan nousuun tiistaina Muskin twiitin jälkeen. Kaupankäynti Teslan osakkeilla keskeytettiin noin puoleksitoista tunniksi. Pörssin sulkeutuessa tviitti oli nostattanut osakkeen arvoa yli kymmenen prosenttia lähelle 380 dollaria.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Musk kertoi pörssistävetämissuunnitelmistaan alun perin twiitissään, mutta keskiviikkona asia tuli julkisuuteen myös virallisemmasta lähteestä, kun Teslan johtoryhmä tiedotti arvioivansa toimitusjohtajan ehdotusta.

Musk on sanonut suunnittelevansa Teslan ostamista pois pörssistä 420 dollarin osakehinnalla. Tämä tarkoittaisi, että Teslan vetäminen pörssistä maksaisi 71 miljardia dollaria eli noin 61 miljardia euroa. Se olisi historian suurin pörssistä poistuminen. Siksi kaikki eivät heti uskoneet väitettä rahoituksen varmistamisesta.

Teslan osakkeen arvo on ollut nosteessa elokuussa. Yhtiö on useiden käynnistysvaikeuksien jälkeen saanut kansan sähköautona markkinoidun Model 3:n tuotannon toivottuun vauhtiin, ja auto on käynyt kaupaksi hyvin.

Uutista on täydennetty 10. elokuuta kello 05.55.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt