Ulkomaat

83-vuotias shamaani vangitsi naisen luolaan 15 vuodeksi Indonesiassa – kadonneeksi luultu nainen löytyi 28-vuotiaana

Julkaistu:

Indonesia
Naisen läheiset olivat jo kauan sitten luopuneet toivosta, että hänet löydettäisiin ainakaan elävänä.
Kadonneeksi luultu 28-vuotias nainen on löytynyt luolasta Tolitolin maakunnassa Sulawesin saarella Indonesiassa, kertoo Jakarta Post.

Nainen oli luolassa vankina 15 vuotta. Hänen läheisensä olivat jo kauan sitten luopuneet toivosta, että hänet löydettäisiin ainakaan elävänä, Jakarta Post kertoo.

Luolaan naisen oli vanginnut paikallinen 83-vuotias henkiparantaja, Jagoksi kutsuttu läheisen kylän shamaani. Jago paitsi piti naista vankina, myös raiskasi häntä säännöllisesti väittäen, että kysymyksessä olivat taikominen ja noituus, kertoo CNN.
Poliisi löysi naisen sunnuntaina suurten kivien takaa, kivien väliin jäävän tilan muodostamasta luolasta. Luolan suu oli noin 1 x 1,5 metrin kokoinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viranomaiset löysivät naisen saamiensa vihjeiden perusteella. Ensin poliisi otti kiinni shamaanin ja sitten pelasti naisen.
Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavan järjestön edustaja Magdalena Sitorus totesi Jakarta Postin mukaan, että on olemassa mahdollisuus, että shamaanilla on muitakin uhreja, jotka eivät pelon vuoksi ole uskaltaneet astua julkisuuteen tai ilmoittautua viranomaisille.

Poliisi epäilee nyt Jagoa ainakin alaikäiseen sekaantumisesta. Häntä odottaa maksimissaan 15 vuoden vankilatuomio, CNN kertoo.