Yksi virhe sekoitti Frankfurtin kentän: Turva­tarkastaja teki käsittämättömän ratkaisun nähtyään räjähde­testin tuloksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yksi virhe sekoitti Frankfurtin kentän: Turva­tarkastaja teki käsittämättömän ratkaisun nähtyään räjähde­testin tuloksen

Frankfurtin lentokentästä osa evakuoitiin tiistaina sen jälkeen, kun nelihenkinen perhe pääsi huomaamatta ohi turvatarkastuksen.

7.8.2018 18:29

Poliisin mukaan kyseessä oli turvatoimissa tapahtunut lipsahdus.

– Evakuointi aiheutui turvavirkailijan tekemästä virheestä. Ranskalaisperheeltä otettu räjähdeainenäyte osoitti positiivista, mutta heidän oli silti sallittu poistua turvatarkastusalueelta, poliisi twiittasi.

  • Katso jutun alusta videolta, miten matkustajia estettiin nousemasta koneisiin.

Perhe tavoitettiin myöhemmin terminaalista. Heidät tutkittiin uudelleen, minkä jälkeen perhe sai jatkaa matkaansa. Poliisi ei kertonut tarkemmin, mikä oli aiheuttanut positiivisen tuloksen räjähdenäytteestä. Poliisin mukaan perheellä ei kuitenkaan ollut rikollisia tai terroristisia aikeita.

Lue lisää: Frankfurtin lentokentän sekoittaneella perheellä ei ollut rikollisia aikeita

Lentokenttien turvatarkastuksissa myös Suomessa otetaan toisinaan matkustajilta tai matkatavaroista näyte, josta tutkitaan merkkejä räjähdysainejäämistä.

Franfurtissa lentokentän 1-terminaalin A- ja Z-porttialueet evakuoitiin ja suljettiin.

Poliisi ilmoitti kello 13.30, että kaikki alueet on jälleen avattu ja matkustajat sekä kenttähenkilökunta pääsivät palaamaan terminaaliin.

Lentokenttäylläpitäjä Fraportin mukaan Frankfurtin kansainvälisellä lentokentälle oli aikataulutettu tiistaille noin 1 500 lähtevää ja saapuvaa lentoa. Evakuointi vaikutti ainakin 13 000 ihmiseen ja noin 50 lentoa peruttiin tai myöhästyi merkittävästi.

Lue lisää: Kaaos Frankfurtin lentokentällä – suomalainen Eetu: ”Paikalle tuli poliiseja aseiden kanssa”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?