Frankfurtin lentokentän sekoittaneella perheellä ei ollut rikollisia aikeita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Frankfurtin lentokentän sekoittaneella perheellä ei ollut rikollisia aikeita

Finnair lentää Frankfurtissa terminaalista 2. hon evakuointi ei vaikuttanut.

7.8.2018 18:06

Osa Frankfurtin lentokentästä jouduttiin evakuoimaan tiistaina sen jälkeen, kun nelihenkinen ranskalaisperhe ohitti turvatarkastuksen, kertovat muun muassa Bild ja Frankfurter Allgemeine.

Lentokentän toiminta on jo palautunut normaaliksi, mutta tilanne vaikutti ainakin 13 000 ihmiseen ja noin 50 lentoa peruttiin tai myöhästyi merkittävästi. Evakuointi kesti kolme tuntia. Jälkivaikutukset voivat kuitenkin jatkua tunteja, sillä muun muassa lentoyhtiö Lufthansan työntekijöiden piti jättää paikkansa.

Saapuvien lentojen piti odottaa porttien ulkopuolella matkustajat kyydissään.

Poliisi kuulusteli perhettä sen jälkeen, kun heidät oli löydetty. Merkkejä rikollisista tai terroristisista aikeista ei ole. Ei ole vielä täysin selvillä, mitä tapahtui, mutta tapauksen todennäköisenä syynä pidetään inhimillistä virhettä.

Finnair lentää Frankfurtista terminaalista 2, johon evakuointi ei vaikuttanut. Lufthansan iltalento on tällä hetkellä lentoyhtiön mukaan lentämässä suunnitellusti.

Heinäkuun lopussa Münchenin lentokenttä suljettiin tuntien ajaksi, kun nainen ohitti turvatarkastuksen. Lentoja viivästyi, ja niitä jouduttiin perumaan. Sadat matkustajat jäivät jumiin kentälle. Melkein tasan kaksi vuotta sitten Frankfurtin kentällä sattui samanlainen tapaus, kun erään naisen turvatarkastus jäi vaillinaiseksi. Myös tuolloin terminaali evakuoitiin ja lähes sata lentoa peruttiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?