Frankfurtin lentokenttä avattu – jälkivaikutukset voivat jatkua tunteja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Frankfurtin lentokenttä avattu – jälkivaikutukset voivat jatkua tunteja

Frankfurtin lentokentästä osa evakuoitiin tiistaina sen jälkeen, kun nelihenkinen perhe pääsi huomaamatta ohi turvatarkastuksen.

7.8.2018 16:50 | Päivitetty 7.8.2018 16:51

Osa Frankfurtin lentokentästä jouduttiin evakuoimaan tiistaina sen jälkeen, kun nelihenkinen ranskalaisperhe livahti turvatarkastuksesta läpi huomaamatta, kertovat muun muassa Bild ja Frankfurter Allgemeine.

Lentokentän toiminta on jo palautunut normaaliksi, mutta tilanne vaikutti ainakin 13 000 ihmiseen ja noin 50 lentoa peruttiin tai myöhästyi merkittävästi. Evakuointi kesti kolme tuntia. Jälkivaikutukset voivat kuitenkin jatkua tunteja, sillä muun muassa lentoyhtiö Lufthansan työntekijöiden piti jättää paikkansa.

Saapuvien lentojen piti odottaa porttien ulkopuolella matkustajat kyydissään.

Poliisi kuulusteli perhettä sen jälkeen, kun heidät oli löydetty. Merkkejä rikollisista tai terroristisista aikeista ei ole. Ei ole vielä täysin selvillä, mitä tapahtui, mutta tapauksen todennäköisenä syynä pidetään inhimillistä virhettä.

Heinäkuun lopussa Münchenin lentokenttä suljettiin tuntien ajaksi, kun nainen ohitti turvatarkastuksen. Lentoja viivästyi, ja niitä jouduttiin perumaan. Sadat matkustajat jäivät jumiin kentälle. Melkein tasan kaksi vuotta sitten Frankfurtin kentällä sattui samanlainen tapaus, kun erään naisen turvatarkastus jäi vaillinaiseksi. Myös tuolloin terminaali evakuoitiin ja lähes sata lentoa peruttiin.

Oletko paikalla Frankfurtin lentokentällä? Kerro meille, miltä tilanne näyttää tai lähetä kuva: 09 122 3420, WhatsApp 040 660 9019 tai uutiset@iltasanomat.fi. Videot voit lähettää osoitteeseen videot@is.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?