Suomalaisista loukkaantuneista ei tietoa – Indonesian tuhoisa maanjäristys vienyt jo yli 140 ihmisen hengen

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Maanjäristys
Suurlähetystön saamien tietojen mukaan suomalaisia ei ole loukkaantunut Lombokin maanjäristyksessä.
Indonesian Lombokin saaren maanjäristyksen vuoksi jo ainakin 142 ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantunut, kertoo uutistoimisto DPA.

Lue lisää: ”Ihmiset ovat todella peloissaan” – jo toinen voimakas maanjäristys viikon sisällä ravisteli Lombokia ja Balia

Indonesian maanjäristyksestä pahiten kärsineellä Lombokin saarella on 28 ulkoministeriön tiedossa olevaa suomalaista matkailijaa.


Suomen suurlähetystön edustaja Tapani Kivelä kertoo Jakartasta, että suurlähetystö ei ole maanantaiaamuna saanut tietoa loukkaantuneista suomalaisista tai muista EU:n kansalaisista.

– Muutama soitto on tullut suomalaisilta, jotka ovat kysyneet yleistä tietoa tilanteesta, mutta suomalaisilla ei ole hätää, sanoo Kivelä.

Suomalaisten pääasiallinen lomasaari on noin 100 kilometrin päässä Lombokista sijaitseva Bali, joka on suosittu talviaikaan. Ministeriön tiedossa on 170 saarella olevaa suomalaismatkaaja.

– Maanjäristysalueilla, joissa meillä on eniten turisteja, tapahtuma on enemmänkin säikäyttänyt kuin aiheuttanut vahinkoa.

Twitter-kuvat näyttävät Balin lentokentän kattolevyjen pudonneen alas maanjäristyksen voimasta.
Kivelä kertoo, että Lombokin maanjäristys tärisytti Jakartassa asti.

Valtaosa kuolonuhreista löytyi Balin viereiseltä saarelta Lombokin saaren pohjoispuolelta, kaukana tärkeimmistä turistikohteista, jotka sijaitsevat saaren eteläisissä ja läntisissä osissa.

Alueella, jossa suurimmat hotellit sijaitsevat, maanjäristys ei aiheuttanut suurempia vahinkoja.

Yksi hotelli on evakuoitu Lombokissa. The Jakarta Post -lehden mukaan hotellissa majoittui muun muassa Australian sisäministeriön delegaatio.

Lentokentät sekä Balilla, että Lombokilla toimivat nyt normaaliin tapaan.

Lombokin lentokenttä oli kiinni noin puoli tuntia sähkökatkoksen vuoksi.

Kivelän tietojen mukaan suomalaisia ei ole lähtenyt Balilta maanjäristyksen vuoksi.

Pelastustyöt jatkuvat

Indonesian katastrofiviranomainen kertoi maanantaina, että kuolonuhreja voi tulla lisää, sillä pelastajat eivät ole vielä tutkineet pahiten kärsineitä alueita.

Lisäksi tuhannet rakennukset ovat tuhoutuneet.


Sähköt katkesivat suuressa osassa kaupunkia ja osa potilaista evakuoitiin keskussairaalasta, silminnäkijät ja viranomaiset kertovat. Satoja potilaita hoidettiin vaurioituneiden sairaaloiden ulkopuolella.


Maanjäristyksen voimakkuus oli seitsemän, ja se tuntui myös viereisellä Balin saarella. Järistys aiheutti paniikkia niin turisteissa kuin paikallisissakin. Noin 200 turistia evakuoidaan läheisiltä Gili-saarilta. Ministeriö ei tiedä, onko näillä saarilla suomalaisia. Gilin saarilta pois kulkevat lautat ovat ruuhkautuneet.


Muokattu 6.8.2018: Uhrilukua päivitetty.