Jalkapallon MM-finaalissa häiriköineet Pussy Riotin jäsenet vapautettiin – viettivät 15 päivää sellissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jalkapallon MM-finaalissa häiriköineet Pussy Riotin jäsenet vapautettiin – viettivät 15 päivää sellissä

Mielenilmauksessa kolme naista ja mies pukeutuivat poliisin univormuun ja säntäsivät kentälle Kroatian ja Ranskan välisen finaaliottelun toisella puoliajalla.

Pjotr Verzilov iloitsi vapautumistaan maanataina.­

1.8.2018 17:22

Keskiviikkona poliisi vapautti Venäjällä pidätettyinä olleet neljä punk- ja aktivistiryhmä Pussy Riotin jäsentä, joita syytetään MM-jalkapallofinaalin keskeyttäneestä mielenilmauksesta. Asiasta kertoi ryhmän aktivisti Pjotr Verzilov Twitterissä.

– Vapaalla jalalla 16 vuorokauden pidätyksen jälkeen, hän kirjoitti.

Mielenosoittajat vapautettiin maanantaina. Jokainen heistä sai myös sakkoja.

Poliisi otti aktivistit kuitenkin uudelleen kiinni vapauttamisen jälkeen. Oikeuskäsittelyn oli määrä alkaa tiistaina Moskovassa, mutta tuomari kieltäytyi tapauksen kuulemisesta teknisistä syistä, uutistoimisto Tass kertoi. Nelikon on nyt palattava poliisiasemalle perjantaina oikeuskäsittelyä varten.

Pussy Riot ryhmän jäsenet pukeutuivat poliiseiksi ja karkasivat kentälle jalkapallo MM-kisojen finaalissa 15. heinäkuuta.­

Mielenilmauksessa Veronika Nikulshina, Olga Kuratsheva, Olga Pahtusova ja Pjotr Verzilov juoksivat kentälle Ranskan ja Kroatian välisen MM-finaalin toisen jakson alkupuolella.

Yksi ryhmän jäsenistä Olga Kurachova vapautumassa kahden viikon sellituomion jälkeen.­

Moskovalainen tuomioistuin määräsi nelikon 15 päiväksi selliin ja asetti myös kolmevuotisen porttikiellon urheilutapahtumiin.

Pussy Riot tuli tunnetuksi vuonna 2012 Moskovan katedraalissa pitämästään Putinin vastaisesta protestista. Tuolloin he saivat kahden vuoden vankeustuomiot huliganismista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?