Ulkomaat

Münchenin lentokentän satojen lentojen perumisen syy selvisi – kolme työntekijää vapautettu tehtävistään

Julkaistu:

Kaaos kävi kalliiksi. Vielä on selvittämättä, mikä taho päätyy miljoonakulujen maksajaksi.
Satoja lentoja peruttiin hiljattain Münchenin lentokentällä, koska yksi nainen onnistui kulkemaan lauantaina turvatarkastuksen ohi ilman, että hänelle tehtiin tarkastus.

Nyt syy on selvinnyt. Nainen pääsi livahtamaan tarkastuksen ohi, sillä kyseisessä terminaalissa työskennellyt turvatarkastaja jutteli työkavereidensa kanssa. Asiasta kertoo muun muassa saksalaislehti Die Zeit.

Eräs toinen lentokentällä työskennellyt havaitsi virheen ja pyysi kollegoitaan hakemaan matkustajan takaisin. Etsinnöissä ei onnistuttu, yksi työntekijöistä ehti hakea tarkastettavaksi väärän naisen.

Kymmenet tuhannet matkustajat eivät päässeet lennolle lainkaan tai pääsivät lähtemään myöhässä aikataulusta, Die Zeit kertoo. Kaksi terminaalia jouduttiin evakuoimaan tapauksen vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue myös: IS:n lukija kertoo Münchenin lentoaseman oudosta yöstä: ”Ihmiset nukkuvat jonossa ympärillä, ja pikkulapset nukkuvat matkalaukussa”

Ylä-Baijerin hallitus on todennut Süddeutsche Zeitungin mukaan, että kyseessä oli yksittäinen epäonnistuminen, joka lopulta aiheutti mutkia yli 30 000 ihmisen matkoihin.

Lehti kertoo, että kolme tilanteessa ollutta työntekijää on vapautettu tehtävistään. Eräs turvatarkastuksen työntekijä sanoi lehdelle, ettei hän ole yllättynyt siitä, että tällä tavoin pääsi käymään.

– Olemme oikeastaan vain odottaneet, että jotain tällaista tapahtuu, työntekijä sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turvatarkastajat tekevät työtä niin kovassa paineessa, että on selvää, että virheitä sattuu, työntekijä sanoi.

Turvatarkastuksista Münchenin lentokentällä vastaa valtio-omisteinen yhtiö.

Münchenin lentokenttä on maan toiseksi suurin. Die Zeitin mukaan tapaus on käynyt varsin hintavaksi, ja lehti kirjoittaa, että sekaannuksesta aiheutuu miljoonaluokan kulut. Vielä on epäselvää, mikä taho päätyy kulujen maksajaksi.

Lue myös: Suomalaisperhe jumissa Münchenin lentoasemalla – ”Yhden ihmisen takia satoja lentoja perutaan, hän ei varmaan nuku tänä yönä”