Voimakas maanjäristys ravisteli paratiisia – useita ihmisiä kuollut Lombokin saarella Indonesiassa

Järistys sattui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

29.7.2018 2:17 | Päivitetty 29.7.2018 8:13

Voimakas maanjäristys on vaatinut kuolonuhreja ja vaurioittanut rakennuksia Lombokin turistisaarella Indonesiassa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen (USGS) mukaan järistyksen voimakkuus oli 6,4 ja keskus sijaitsi vajaat 50 kilometriä Mataramin kaupungista koilliseen.

Indonesian viranomaisten mukaan järistyksessä kuoli ainakin 10 ihmistä ja 12 loukkaantui. Rinjani-vuorelle ei toistaiseksi päästetä kiipeilijöitä maanvyörymävaaran takia.

– Ihmisiä kerääntyy kaduille ja tyhjille kentille, jotta he välttävät rakennusten romahdukset. Päähuomio on nyt evakuoinneissa ja pelastustyössä. Osaa loukkaantuneista hoidetaan yhä klinikoilla, katastrofiviraston tiedottaja Sutopo Purwo Nugroho kommentoi.

Järistyskeskus oli vain seitsemän kilometrin syvyydessä. Myöhemmin samaa aluetta ravistelivat useat jälkijäristykset, joista yhden voimakkuudeksi mitattiin 5,7.

Paikallisen Metro TV:n mukaan ihmiset olivat vielä nukkumassa ensimmäisen järistyksen iskiessä kello 6.47 paikallista aikaa. Monet pakenivat paniikissa ulos kodeistaan.

Lombokin saari sijaitsee Balin itäpuolella. Maanjäristykset ovat yleisiä Indonesiassa.

Järistys iski aamulla ennen seitsemää paikallista aikaa.

  • Oletko paikalla? Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi. Lähetä kuva multimediaviestinä numeroon 13456, WhatsApp-viestinä numeroon 040 660 9019 tai tällä lomakkeella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?