Euroopan surullisin karhu Riku ei ole enää surullinen – rakastui Gabriellaan ensisilmäyksellä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Euroopan surullisin karhu Riku ei ole enää surullinen – rakastui Gabriellaan ensisilmäyksellä

Kaksivuotiaana Albaniasta pelastettu Riku-karhu ei ollut koskaan aiemmin nähnyt toista karhua, mutta Gabriellan kanssa kaikki sujui heti saumattomasti.

27.7.2018 15:17

Albaniasta keväällä 2017 löydetyn Riku-karhun tarina oli hyvin surullinen. Eläimiä pelastava Four Paws -tiimi löysi Rikun lähdettyään etsimään nuorta karhua, jonka uskottiin olevan välittömässä vaarassa. Riku löydettiin vuoristokylästä Albanian kaakkoisosista. Näky oli surullinen: eläin oli kytketty alle metrin mittaisella metalliketjulla kiinni vajan seinään. Kaksivuotias karhunpentu yritti pelastajien mukaan stressaantuneena ja hädissään riuhtoa itseään irti ketjusta.

Kun Riku-karhu löydettiin, se oli kytketty alle metrin mittaisella metalliketjulla kiinni vajan seinään.­

Four Pawsin tiimin mukaan kaltoin kohdeltu karhu ei ollut nähnyt toista lajitoveriaan koskaan aiemmin, järjestö siirsi Rikuksi nimeämänsä karhun toukokuussa 2017 Bulgariassa sijaitsevaan karhupuistoon totuttelemaan askel kerrallaan luontaiseen elinympäristöönsä. Nuoren karhun piti kuitenkin kasvaa ennen kuin se voitiin esitellä toisille, aikuisille karhuille.

Nyt, reilu vuosi myöhemmin Riku esiteltiin vihdoin 22-vuotiaalle kolmitassuiselle Gabriella-karhulle, joka oli pelastettu bulgarialaisesta sirkuksesta. Karhut tekivät ensin muutamien kuukausien ajan tuttavuutta lasin läpi, mutta kun ne vihdoin päästettiin samaan tilaan, oli se järjestön mukaan rakkautta ensisilmäyksellä. Karhut ole sen jälkeen lakanneet leikkimästä toistensa kanssa.

Riku ja 22-vuotias sirkuksesta pelattu Gabriella viettävät nyt kaiken aikansa yhdessä.­

– Koko tiimi oli hyvin innoissaan ja onnellisia, kun karhujen havaittiin viettävän aikaa yhdessä ensimmäisen kerran, sanoo järjestön tiedottaja Jeta Lepaja MSN:n julkaisemassa uutisessa.

– Kahden karhun tutustuttaminen voi olla ensimmäistä kertaa hermoja raastavaa, mutta Rikun ja Gabriellan kohtaaminen oli maaginen. Näyttää siltä, että ne olisivat tunteneet toisensa todella kauan, hän kuvailee.

Kahden karhun tutustuttaminen voi eläimiä pelastavan järjestön mukaan olla haastavaa, mutta Rikun ja Gabriellan ensimmäinen kohtaaminen oli maaginen.­

Karhut koskettelevat toisiaan ja viettävät kaiken aikansa yhdessä. Lepajan mukaan tämä näkyy esimerkiksi siinä, että jos toinen aikoo syömään tai uimaan, seuraa toinen välittömästi perässä. Kaksikko on tarkoitus siirtää myöhemmin isompaan aitaukseen, jossa elää myös muita karhuja.

– Puisto on koti erilaisista vaivoista kärsiville eläimille. Osa karhuista on kuuroja, sokeita tai haavoittuneita, joten olemme hyvin tarkkoja sen suhteen, miten eläimet voidaan tutustuttaa toisiinsa, Lepaja sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?