Paljastuiko Saksassa uusi helteiden aiheuttama lieveilmiö? Aurinkopaneelit roihusivat talon katolla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Paljastuiko Saksassa uusi helteiden aiheuttama lieveilmiö? Aurinkopaneelit roihusivat talon katolla

Pelastuslaitoksen mukaan yksi mahdollinen syttymissyy voi olla se, että helle ylikuumensi aurinkopaneelit.

Palon sammutustöihin Solingenissa osallistui kymmeniä palomiehiä. Pelastuslaitoksen mukaan syttymissyy saattaa olla aurinkopaneelien ylikuumeneminen tai niissä ilmennyt tekninen vika.­

27.7.2018 14:29

Kovat helteet ovat jatkuneet jo pidemmän aikaa myös Saksassa. Nordrhein-Westfallenin osalvatiossa sijaitsevassa Solingenissa pelastuslaitos sai valtavan tehtävän torstaina puoliltapäivin, kun talon katolle asennetut aurinkopaneelit syttyivät liekkeihin ja savuttivat.

Saksalaislehti Bild kertoo, että sammutustöihin lähetettiin yli 60 palomiestä. Talon 57-vuotias omistaja saatiin pelastettua, kuten myös kuusi kissaa. RP Online kertoo jopa 70 palomiehen osallistuneen sammutustöihin ja että kaikki kahdeksan talossa asunutta henkilöä on viety väliaikaiseen majoitukseen.

Marc Henkel Nienburgin pelastuslaitokselta sanoo Bildille, että massiivisen aurinkopaneelipalon mahdollinen syttymissyy voi olla aurinkokennojärjestelmän ylikuumeneminen.

– Voi kuitenkin myös olla mahdollista, että palo on alkanut laitteessa ilmenneen teknisen vian takia. Mikä syy sitten olikin, se selvinneet tutkimuksissa, Henkel kommentoi.

Valosähkön asiantuntijat kuitenkin torppaavat pelastuslaitoksen väitteen helteen aiheuttamasta ylikuumenemisesta. Heidän mukaansa aurinkopaneelit eivät voi ylikuumentua, sillä vastaavia laitteita käytetään helteisissä olosuhteissa esimerkiksi Etelä-Euroopan maissa ja Saharassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?