Uhreja polttomerkinneen seksikultin tutkinta: Viskiyhtiön upporikas perijätär pidätettiin – sadan miljoonan dollarin takuut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uhreja polttomerkinneen seksikultin tutkinta: Viskiyhtiön upporikas perijätär pidätettiin – sadan miljoonan dollarin takuut

Seksikultista epäillyn Nxivm-nimisen ryhmän tukijana toiminut viskiperijätär on pidätetty.

Clare Bronfman pääsi vapaalle jalalle huimaa takuusummaa vastaan.­

25.7.2018 14:18 | Päivitetty 25.7.2018 14:33

Seagram-yhtiön omistajan tytärtä Clare Bronfmanin, 39, syytetään omaisuutensa käytöstä Nxivim-operaation tukemiseen.

Ryhmän johtajana toiminut Keith Raniere, 57, pidätettiin maaliskuun lopulla Meksikossa seksikaupasta ja pakkotyöstä epäiltynä.

Seksikaupasta ja pakkotyöstä epäillyn miehen johtamassa ryhmässä muun muassa polttomerkittiin sen naisjäseniä Ranieren nimikirjaimilla, liittovaltion syyttäjät sanovat. Naiset houkuteltiin ryhmään sillä varjolla, että kyse olisi mentorointiohjelmasta. Syyttäjien mukaan todellisuudessa naisia alistettiin ja joissain tapauksissa Raniere käytti heitä seksiorjina, USA Today kertoo.

Syyttäjien mukaan naisilta myös vaadittiin arkaluontoista materiaalia takuuksi siitä, etteivät he kertoisi salaisesta ryhmästä muille.

Tapauksen tutkimusten yhteydessä on nostettu syytteet toistaiseksi kuutta henkilöä vastaan. Yksi heistä on Smallville-sarjasta tunnettu näyttelijätär Allison Mack.

Allison Mack saapui oikeuteen kuulemaan syytteet seksikaupasta toukokuussa.­

New Yorkin osavaltiossa sijaitsevassa Albanyssa vuonna 1998 perustettu Nxivm ilmoittaa verkkosivuillaan olevansa ”humanitääristen periaatteiden ohjaama yhteisö, joka pyrkii voimaannuttamaan ihmisiä ja vastaamaan tärkeisiin kysymyksiin siitä, mitä tarkoittaa olla ihminen”. Asiantuntijoiden ja yhteisöstä irtaantuneiden entisten jäsenten mukaan kyseessä on kuitenkin ”äärimmäinen kultti”. Järjestön mukaan sen toiminnassa on ollut mukana yli 16 000 henkilöä.

Lue lisää: Polttomerkkejä intiimialueille ja pakkotyötä – FBI haki pahamaineisen seksikultin johtajaksi väitetyn miehen Meksikosta

Seagramin johtajan ja edesmenneen miljardööri Edgar Bronfmanin tytär Clare Bronfman pidätettiin tiistaina kolmen muun epäillyn kanssa, kertoo BBC.

Nxivmin johtoportaaseen kuulunutta Bronfmania epäillään ainakin kahden naisen identiteettivarkaudesta. Toinen heistä on Ranieren edesmennyt seksikumppani. Lisäksi Bronfmanin epäillään avustaneen erään Nxivimin uhrin laittoman maahantulon järjestelyissä.

Häntä ei kuitenkaan syytetä ihmiskaupasta tai pakkotyön teettämisestä. Bronfmania uhkaa enimmillään viiden vuoden vankeustuomio.

Nettisivuillaan joulukuussa julkaisemassaan kannanotossa Bronfman ilmoittaa yhä tukevansa Nxivimiä nähtyään, ”kuinka paljon hyvää ohjelma ja Keith itse ovat tuoneet”.

Bronfmanin lakimies kiistää, että Nxivm olisi ”rikollinen järjestö” ja toteaa, että hänen asiakkaansa ei ole tehnyt ”mitään väärää”.

Syyttäjien mukaan on mahdollista, että Bronfman koettaa välttää oikeuden eteen joutumista ja pakenemista ulkomaille, joten siksi syyttäjä hakee hänelle poikkeuksellisen suurta takuusummaa, kertoo Bloomberg.

Bronfmanilla on yksityinen lentokone ja kiinteistö yksityisellä saarella Fijillä.

Bronfmanin lakimies vaatii takuusumman alentamista, koska hänen asiakkaansa on ollut yhteistyössä syyttäjän kanssa.

– Hän on hyvin varakas nainen. Mutta jopa rikkailla täytyy olla mahdollisuus takuisiin, totesi asianajaja Susan Necheles.

Nxvimin johtaja Keith Ranieren edustajia oikeudessa toukokuun alussa.­

Clare Bronfman pääsi vapaalle jalalle huimaa takuusummaa vastaan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?