Iranin ulkoministeri iskee takaisin Trumpin suuntaan: ”OLKAA VAROVAISIA!” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Iranin ulkoministeri iskee takaisin Trumpin suuntaan: ”OLKAA VAROVAISIA!”

Julkaistu: 24.7.2018 4:31

Javad Zarif kehottaa Twitterissä Yhdysvaltoja varovaisuuteen.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tiukkasanainen varoitus ei näytä Irania hetkauttavan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Iranin ulkoministeri Javad Zarif iski myöhään maanantai-iltana takaisin ja kehotti puolestaan Trumpia ja Yhdysvaltoja varovaisuuteen.

– Maailma kuuli jopa kovemman ärjynnän pari kuukautta sitten. Ja iranilaiset ovat kuulleet niitä – vaikkakin sivistyneempiä – 40 vuoden ajan, Zarif kirjoitti Twitterissä.

– Olemme olleet täällä vuosituhansien ajan ja nähneet imperiumien kaatuvan, mukaan lukien omamme, joka säilyi hengissä kauemmin kuin joidenkin maiden elinkaaret.

– OLKAA VAROVAISIA! Zarif jatkoi isoin kirjainmerkein.

Trump oli aiemmin julkaissut twiitin, joka oli suunnattu Iranin presidentille Hasan Ruhanille.

– ÄLÄ ENÄÄ KOSKAAN, IKINÄ UHKAILE YHDYSVALTOJA UUDESTAAN TAI SAAT KÄRSIÄ SEURAUKSISTA, JOLLAISISTA OVAT JOUTUNEET HISTORIAN SAATOSSA KÄRSIMÄÄN VAIN HARVAT. EMME OLE ENÄÄ MAA, JOKA SIETÄISI TYLSISTYTTÄVIÄ SANOJASI VÄKIVALLASTA JA KUOLEMASTA. OLE VAROVAINEN! Trump twiittasi maanantaiaamuna puoli seitsemältä Suomen aikaa.

Sanasota sai lähtölaukauksensa Ruhanin sunnuntaina pitämästä televisiopuheesta, jossa hän varoitti Yhdysvaltoja sekaantumasta Iranin asioihin.

Iranin ja Yhdysvaltojen väliset suhteet ovat liusuneet jyrkkää alamäkeä sen jälkeen, kun Trump ilmoitti toukokuussa Yhdysvaltojen vetäytyvän vuonna 2015 sinetöidystä Iranin ydinsopimuksesta.