Satelliittikuvat paljastavat: Pohjois-Korea näyttää purkavan merkittävää testialuettaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Satelliittikuvat paljastavat: Pohjois-Korea näyttää purkavan merkittävää testialuettaan

Kuvituskuva

38 Northin mukaan alueella on kehitetty ballistisissa ohjuksissa käytettäviä moottoreita.

Julkaistu: 24.7.2018 0:53

Satelliittikuvien perusteella Pohjois-Korea on alkanut purkaa merkittävää testialuettaan maan luoteisrannikolla, kertoo Yhdysvalloissa toimiva ajatushautomo 38 North.

Maailman sulkeutuneinta maata tarkkailevien asiantuntijoiden mukaan heinäkuun 20. päivänä otetuissa satelliittikuvissa näkyy, että Sohaen satelliittilaukaisuasemalla on purettu rakennusta ja läheistä testialustaa. Siellä on kehitetty muun muassa ballistisissa ohjuksissa käytettäviä moottoreita.

– Koska tämän laitoksen uskotaan olleen teknologiakehityksen kannalta tärkeässä roolissa Pohjois-Korean mannertenvälisten ballististen ohjusten ohjelmassa, nämä toimet tarkoittavat merkittävää ja luottamusta rakentavaa askelta Pohjois-Korean taholta, 38 North kertoo raportissaan.

Kyseessä on ensimmäinen askel Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille Singaporen kesäkuun tapaamisen yhteydessä tehdyn lupauksen täyttämisessä. Trump kertoi aiemmin Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin luvanneen, että merkittävä koealue tuhotaan hyvin pian.

Trump ei tuolloin vahvistanut, mistä alueesta oli kyse. Viranomaislähde kuitenkin kertoi uutistoimisto Reutersille sen olevan Sohae.

Lähde: Reuters