Israel iski Gazaan, YK:n erityislähettiläs varoittaa ”sodan partaalla olemisesta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Israel iski Gazaan, YK:n erityislähettiläs varoittaa ”sodan partaalla olemisesta”

YK:n Lähi-idän erityislähettiläs Nickolay Mladenov kuvattiin Gazassa 15. heinäkuuta 2018.

Julkaistu: 20.7.2018 22:45

Nickolay Mladenovin mukaan osapuolten pitäisi vetäytyä nyt.

Israelin puolustusministeri Avigdor Lieberman on varoittanut palestiinalaisten Hamas-liikettä kovista otteista, jos liike ampuu vielä lisää raketteja Gazan kaistaleelta.

Tilanteen on pelätty eskaloituvan uudeksi sodaksi Gazassa. Perjantaina neljä Hamasin jäsentä kuoli Israelin hyökkäyksessä, kertoo israelilaislehti Haaretz. Gazasta ammuttiin taas neljä rakettia Israeliin. Yksi Israelin sotilas kuoli Gazan rajalla myöhään perjantai-iltana.

YK:n Lähi-idän erityislähettiläs Nickolay Mladenov sanoi Twitterissä, että kaikkien osapuolten pitäisi vetäytyä "sodan partaalta nyt, eikä huomenna tai ensi viikolla".

Israel teki viime viikonloppuna suurimmat ilmaiskunsa Gazaan sitten vuoden 2014 sodan.

Ainakin 149 palestiinalaista on kuollut sen jälkeen, kun palestiinalaiset käynnistivät protestit Gazassa maaliskuun lopussa. Protesteissa vaadittiin palestiinalaisten oikeutta palata takaisin alueille, jotka nyt kuuluvat Israelille. Palestiinalaiset vastustivat myös Yhdysvaltain päätöstä siirtää suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin.

Suurin osa palestiinalaisista on kuollut Israelin tulituksissa mielenosoituksissa. Osa on kuollut myös Israelin ilmaiskuissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?