Veitsihyökkäys bussiin Lyypekissä: ainakin 14 loukkaantui – ”Se oli verilöyly”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Saksa
Neljätoista ihmistä on loukkaantunut linja-autossa tapahtuneessa veitsihyökkäyksessä. Poliisi on ottanut epäillyn kiinni.
Saksalaislehti Lübecker Nachrichten kertoo ainakin 14 ihmisen loukkaantuneen veitsellä tehdyssä hyökkäyksessä linja-autossa Pohjois-Saksan Lyypekissä. Kaksi heistä on loukkaantunut vakavasti. Poliisin mukaan epäilty on otettu kiinni.

Poliisi vahvisti pian perjantai-iltapäivänä, että Lyypekissä on meneillään suuri poliisioperaatio.

– Tutkimme tilannetta ja annamme lisätietoja myöhemmin, poliisi kertoi.


Poliisi on vahvistanut, että ihmisiä on loukkaantunut, mutta kuolonuhreja ei ole. Epäilty on otettu kiinni.
Välikohtaus on sattunut Lyypekin Kücknitzin alueella kaupungin koillisosassa. Lübecker Nachrichten -lehden haastatteleman silminnäkijän mukaan lähes täynnä ollut linja-auto oli matkalla Travemündeen.


Hyökkääjä oli ottanut veitsen repustaan ja alkanut hyökkäämään ihmisiä päin. Linja-auton kuljettaja avasi ovet, jotta osa matkustajista pääsi pakenemaan.

– Matkustajat hyppäsivät bussista pois ja huusivat. Se oli kamalaa. Sitten loukkaantuneet tuotiin ulos. Hyökkääjällä oli keittiöveitsi, lähellä tapahtumapaikkaa asuva silminnäkijä Lothar H. kertoo Lübecker Nachrichten -lehdelle.


– Yksi uhreista oli juuri tarjonnut istumapaikkaansa vanhalle naiselle, kun hyökkääjä iski häntä rintaan. Se oli verilöyly, kuvailee toinen silminnäkijä.

Lehden mukaan hyökkääjä jätti jälkeensä savuavan repun, joka poistettiin ajoneuvosta nopeasti.

Saksalaisen uutistoimiston DPA:n mukaan poliisi ei ole paljastanut hyökkäyksen motiivia. Lübecker Nachrichten -lehden mukaan epäilty on noin 30–40-vuotias Iranin kansalainen.