Venäjällä moni asia toimii jopa Suomea paremmin – kuuntele Arja Paanasen kokemuksia

Kuuntele Näin Venäjällä -sarjan oheinen jakso ja saatat yllättyä, mitkä kaikki seikat sujuvat Venäjällä helposti ja luontevasti.

Pietarissa ravintoloista on suorastaan mahdotonta löytää huonoa ruokaa.

20.7.2018 11:25

Kuluneen sanonnan mukaan Venäjällä ei mikään toimi, mutta kaikki järjestyy.

Tämä pitää yhä edelleen monessa kohtaa paikkaansa – paitsi että nykyisin Venäjällä moni asia toimii jo jopa Suomea joustavammin!

IS:n Venäjä-erikoistoimittaja Arja Paananen kertoo Näin Venäjällä -podcastsarjassa tällä kertaa omia havaintojaan niistä asioista, jotka häntä viehättävät Venäjällä ja joista jopa suomalaiset voisivat ottaa oppia venäläisiltä.

Voit kuunnella lähetyksen alla olevaa nuolta klikkaamalla. Jos se ei näy, voit kuunnella lähetyksen tästä.

Tekeekö mielesi laadukasta georgialaista ruokaa aamuviideltä, juuri kun olet tullut pietarilaisesta yökerhosta? Ei hätää, se onnistuu, sillä muun muassa yksi Paanasen pietarilainen suosikkigeorgialainen on auki 24 tuntia joka päivä Heinätorin kupeessa.

Entä miten käy yksinäiselle naiselle, joka matkustaa Venäjällä? Hyvin todennäköisesti miehet kohtelevat sinua ritarillisen kohteliaasti: antavat paikan metrossa, avaavat ovet ja nostavat painavat laukkusi junaan.

Venäläiset miehet flirttaavat ja venäläiset naiset ovat korostetun naisellisia, mutta naisellisuus ei silti vie naisen uskottavuutta esimerkiksi työelämässä. Vanhojakin miehiä puhutellaan ”nuoriksi miehiksi” – ja se se vasta kohteliasta onkin.

Pietarissa liikennevalot näyttävät jalankulkijoille aikaa isolla sekuntinäytöllä ja reittibussin voi pysäyttää kadulla melkein mihin tahansa kohtaan pysäkkien ulkopuolellakin. Ravintoloista on suorastaan mahdotonta löytää huonoa ruokaa ja myös olutpubeissa on laaja ruokalista, toisin kuin usein meillä Suomessa.

Näin Venäjällä -sarjassa toimittaja Faye Lawson haastattelee Paanasta ja kertoo myös omista matkakokemuksistaan Venäjällä. Lawsonin mieleen on jäänyt muun muassa erään pikkukaupungin rekkaparkki, josta löytyikin yllättäen paljon parempaa ruokaa kuin hotellin mukamas hienosta ravintolasta.

Entä miten venäläinen votkankäyttö eroaa suomalaisesta? Venäjällä votkaa ei juoda koskaan tyhjään mahaan, vaan mukana on aina vähintään jotain pientä suolapalaa. Ruoan ansiosta vatsa voi paremmin eikä alkoholi nouse salakavalasti päähän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?