Kuuluisa plastiikkakirurgi pidätetty Brasiliassa – epäillään aiheuttaneen potilaan kuoleman takapuolioperaatiossa

Myös Dr. Bumbum -nimellä tunnetun julkkistohtorin äiti on pidätetty.

Takapuolioperaatioistaan tunnettu ”Dr. Bumbum” eli Denis Furtado (oik.) ja hänen äitinsä Maria Fatima Barros on pidätetty. Poikaa epäillään potilaansa kuolemantuottamuksesta ja äitiä avunannosta siihen.

20.7.2018 1:40

Dr. Bumbum -nimellä tunnettu maankuulu plastiikkakirurgi, tohtori Denis Furtado on saatu kiinni Brasiliassa. Poliisi etsi Furtadoa, 45, kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Tohtori karkasi teille tietymättömille viime viikon lauantaina sen jälkeen, kun hänen potilaansa oli kuollut vain muutama tunti kauneusoperaation jälkeen.

Furtado ehti olla kateissa neljä päivää, kertoo uutistoimisto AFP. Poliisi pidätti hänet liikekeskuksessa Barra de Tijucan kaupunginosassa Rio de Janeirossa.

Myös Furtadon äiti Maria Fatima Barros on pidätetty avunannosta epäiltynä. Rio de Janeiron poliisi julkaisi tiedon pidätyksistä Twitter-sivullaan.

Menehtynyt potilas oli pankinjohtaja Lilian Quezia Calixto, 46. Furtado oli tehnyt tälle takapuolensuurennusoperaation kotonaan Rio de Janeirossa, jonne Calixto oli tullut kotikaupungistaan noin 2 000 kilometrin takaa.

Saatuaan tohtorilta takapuoleensa akryylilasia sisältävää täyteainetta potilas alkoi tuntea olonsa huonoksi ja meni sairaalaan, jossa hän sai sydänkohtauksia. Niistä neljäs koitui hänen kohtalokseen.

Asiasta uutisoi myös brittilehti The Guardian, joka julkaisi Twitter-tilillään kuvan tohtorin pidätyksestä.

Kauneusleikkaukset ovat Brasiliassa hyvin yleisiä. Maan plastiikkakirurgien yhdistys tuomitsi Furtadon toimet tuoreeltaan epäammattimaisina: Furtado käytti takapuolisuurennoksiin täyteainetta, joka sisältää akryylilasia. Synteettisiä biopolymeereja tai polymeereja – kuten akryylilasia – sisältävät täyteaineet ovat erittäin vaarallisia, yhdistys korosti.

– Kauneusleikkauksia ei missään tapauksessa saa tehdä kotioloissa, yhdistys lisäsi.

Furtado on Brasiliassa televisiosta tuttu julkkis, jolla oli Instagramissa yli 650 000 ja Facebookissa yli 44 000 seuraajaa. Hän on erikoistunut takapuolten kauneuskirurgiaan, minkä vuoksi hänet tunnetaan nimellä Dr. Bumbum. Bum tarkoittaa suomeksi peppua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?