Ulkomaat

Isisin kannattajaksi julistautunut mies suunnitteli itsemurhaiskua Britannian pääministeriä vastaan – halusi leikata Theresa Maylta pään

Julkaistu:

20-vuotias mies halusi iskeä pääministerin virka-asuntoa vastaan pommilla, tappaa vartijoita ja leikata pääministeriltä pään.
Parikymppinen brittimies on todettu syylliseksi pääministeri Theresa Mayta vastaan kohdistuneen salamurhajuonen valmisteluun. 20-vuotias mies halusi iskeä pääministerin virka-asuntoa vastaan pommilla, tappaa vartijoita ja leikata pääministeriltä pään.

Mies luuli keskustelevansa Telegramissa suunnitelmistaan Isisin jäsenen kanssa, mutta tosiasiassa hänen kanssaan keskustelivat tiedustelupalvelun edustajat.

Bangladeshilaistaustainen mies pidätettiin viime marraskuussa. Hän oli saanut tiedustelupalvelun edustajilta repun, joka esitti pommia.

Guardianin mukaan poliisi kiinnostui miehestä viime elokuussa, kun hänen epäiltiin lähettäneen alaikäisille tytöille pornokuvia. Hän ei saanut syytettä, mutta puhelimen tutkinta herätti epäilyt ääriajattelusta.