Vaikutusvaltainen senaattori John McCain lyttää Trumpin ja Putinin tapaamisen: ”Traaginen virhe” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vaikutusvaltainen senaattori John McCain lyttää Trumpin ja Putinin tapaamisen: ”Traaginen virhe”

Republikaanisenaattori John McCain syyttää Donald Trumpin epäonnistuneen oman maansa puolustamisessa.

Arizonan republikaanisenaattori John McCainin (oik.) mukaan Trump epäonnistui oman maansa puolustamisessa Helsingissä.

16.7.2018 23:11

Arizonan republikaanisenaattori John McCain kutsui maanantaina Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamista Helsingissä ”traagiseksi virheeksi” ja Yhdysvaltain ”uudeksi pohjanoteeraukseksi”. McCainin mukaan Trump epäonnistui oman maansa puolustamisessa Helsingissä.

– Presidentti Trump ei epäonnistunut vain totuuden puhumisessa vastapuolestaan, vaan puhuessaan Amerikan puolesta maailmalle, presidenttimme epäonnistui puolustamaan kaikkea sitä, mikä tekee meistä sen, mitä me olemme – vapaiden ihmisten tasavallan, joka on omistautunut vapauden kysymykselle sekä kotona että ulkomailla, McCain kirjoitti lausunnossaan.

– On selvää, että Helsingin kokous oli traaginen virhe, senaattori tylyttää.

McCain totesi jo aiemmin, ettei hänen mielestään Trumpin pitäisi tavata Putinia, jos Trump ei ole valmis asettamaan Putinia vastuuseen Yhdysvaltoihin kohdistuneista aggressiivisista toimista.

Perjantaina Trumpin tapaaminen Putinin kanssa asettui entistä kiusallisempaan valoon, kun kahtatoista Venäjän armeijan tiedustelu-upseeria vastaan nostettiin syytteet Yhdysvaltain presidentinvaaleihin sekaantumisesta muun muassa demokraattien sähköposteihin murtautumalla.

Kahdenvälisen tapaamisen jälkeen Trump kieltäytyi tuomitsemasta Venäjää Helsingissä. Hän ei myöskään asettunut amerikkalaisten tiedusteluelinten näkemysten taakse, vaan väisti toimittajien kysymykset hyökkäämällä entistä vastaehdokastaan Hillary Clintonia vastaan. Hän vaati Clintonin kadonneiden sähköpostien ja Yhdysvaltain demokraattipuolueen serverin etsimistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?