Raumalaispoliisi Jouni ilmestyi yhtäkkiä keskelle uusiseelantilaisen tv-kanavan suoraa lähetystä – varasti show’n yllättävällä tempulla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raumalaispoliisi Jouni ilmestyi yhtäkkiä keskelle uusiseelantilaisen tv-kanavan suoraa lähetystä – varasti show’n yllättävällä tempulla

Uusiseelantilaisen televisio-ohjelman juontaja innostui raumalaisen poliisin pilasta, josta tuli somehitti Helsingin huippukokouksen yhteydessä.

–Poliisit ovat Helsingissä paljon ystävällisempiä ja hauskempia kuin Isossa-Britanniassa! Tämä tässä on Jouni, hehkutti uusiseelantilainen tv-juontaja Lloyd Butt raumalaista vanhempaa konstaapelia Jouni Nahkuria.

16.7.2018 18:05

Raumalainen vanhempi konstaapeli Jouni Nahkuri seisoi myöhään sunnuntai-iltana Finlandia-talon edustalla mediakeskuksen pääsisäänkäynnin luona tarkastamassa kulkulupia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaimoineen oli laskeutunut Helsinki-Vantaan lentokentälle paria tuntia aiemmin ja uusiseelantilaisen AM show’n väki alkoi aivan Nahkurin ja hänen työparinsa vieressä valmistautua suoraan lähetykseen.

Nahkuri sanoo seuranneensa kuvausryhmän touhuja ja naureskelleensa, kun ohjelman juontaja Lloyd Burr alkoi vetää 30 asteen helteessä ylleen puvun takkia ja oli täydessä tällingissä kameroiden takia. Tiimi ilmoitti jossain vaiheessa, että lähinnä paikallaan seisoskellut ja toisinaan kameran suuntaan vilkuillut Nahkuri näkyy lähetyksessä.

– Kun se oli ohi, Burr halusi kanssamme valokuvaan, Nahkuri kertoo IS:lle.

Toinen poliisi joutui kuitenkin saattamaan erästä naista, joten kuvaan päätyi Burrin kaverina lopulta vain Nahkuri.

– Ajattelin, että jotain pitää keksiä ja laitoin sitten sakset hänen päänsä päälle. Ei se oikeastaan sen kummoisempi juttu ollut, vanhempi konstaapeli kertoo vekkulista poseerauksestaan, joka päätyi Burrin Twitter-tilille ja Instagramiin.

Kun Burr huomasi sarvet selkänsä takana, hän riemastui.

– Poliisit ovat Helsingissä paljon ystävällisempiä ja hauskempia kuin Isossa-Britanniassa! Tämä tässä on Jouni, hän varasti show’n, kun tein suoraa lähetystä AM show -ohjelmaan, Burr twiittasi.

Nahkuri nauraa, ettei somejulkisuuden eteen tarvitse näköjään kovin kummoisia tehdä. Hän arvelee, etteivät toiselta puolelta maapalloa Suomeen matkanneet vierailijat välttämättä tulleet ajatelleeksi, että poliisitkin voivat käyttäytyä muuten kuin jäykästi.

– He eivät ehkä ymmärtäneet, että poliisitkin voivat pelleillä tai pilailla. Kun heidän hommiaan seurasin, naureskelua oli puolin ja toisin ja iloisuus tarttui, kertoo voimailua, penkkiurheilua ja pallopelejä vapaa-ajallaan harrastava Nahkuri, joka sanoo vitsailevansa aina sopivan tilaisuuden tullen.

Lue myös: Ulkomaiset toimittajat sekosivat suomalaisista mansikoista ja herneistä: ”Tämä on ihana maa”

Helsingissä Nahkuri oli auttamassa huippukokouksen takia lauantaista maanantaiaamuun. Normaalit työtehtävät odottavat jo Raumalla, mutta mahdollisten lomakohteiden lista sai jo täytettä.

– Meistä tuli Burrin kanssa Facebook-kaverit. Katsotaan, jos joskus vielä lähtisi käymään Uudessa-Seelannissa, Nahkuri lohkaisee nauraen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?