Putinin lehdistösihteeri: Venäjä vastaa Naton budjetin kasvuun lisäämällä ydinaseita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putinin lehdistösihteeri: Venäjä vastaa Naton budjetin kasvuun lisäämällä ydinaseita

”Moskovan täytyy olla valmiustilassa.”

16.7.2018 14:58

Venäjä kehittää uusia ydinasejärjestelmiä säilyttääkseen ja betonoidakseen ydinasetasapainon, kertoi presidentti Vladimir Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov Kreml-myönteisen Rossia Today -televisiokanavan haastattelussa maanantaiaamuna.

– Moskovan täytyy olla valmiustilassa Naton puolelta tulevia uhkia vastaan, sanoi Peskov.

Toimittaja kysyi Peskovilta Venäjän reaktiosta Naton budjetin kasvattamiseen. Peskovin mukaan Venäjän uudet asevarusteluun liittyvät keksinnöt varmistavat ydinasetasapainon ja ydinturvallisuuden säilymisen.

– Meidän puolustusvoimamme ja sotateollinen kompleksimme ryhtyy kaikkiin välttämättömiin toimiin myös kaikkien muiden Nato-allianssista tulevien uhkien varalta, sanoi Peskov.

– Nato on alun perin rakennettu vastakkainasettelun elementiksi, eikä tämä alkuperäinen tarkoitus ole mihinkään hävinnyt. Kun Nato avoimesti pitää Venäjää mahdollisena vastustajanaan ja kasvattaa budjettiaan, se kertoo siitä, että Venäjän on oltava valmiustilassa – ja Venäjä pysyy valmiustilassa, sanoi Peskov.

Venäläinen RBK-uutistoimisto muistutti Peskovin haastattelua referoineessa jutussaan Putinin esiintymisestä Venäjän parlamentissa maaliskuussa. Tuolloin yli kolmasosa presidentin esityksestä kului RBK:n mukaan siihen, että hän esitteli valokuvin ja videoin Venäjän puolustusvoimien uusia strategisia aseita.

Putin korosti, että hän ”ei bluffaa” ja kehotti olemaan ”keikuttamatta venettä” koko maapallon nimissä. Putin totesi myös, että Venäjää ei ole onnistuttu pysäyttämään pakotteilla tai rajoituksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?