Novitshok-myrkylle altistuneen Charlie Rowleyn veli kertoo karusta kohtaamisesta sairaalassa: ”Hän oli erittäin vihainen ja itki” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Novitshok-myrkylle altistuneen Charlie Rowleyn veli kertoo karusta kohtaamisesta sairaalassa: ”Hän oli erittäin vihainen ja itki”

Mirrorin mukaan Matthew Rowley kävi tapaamassa veljeään sairaalassa.

Poliiseja Novitshok-hermomyrkylle altistuneen miehen kotitalon edustalla Amesburyssä 5. heinäkuuta 2018.­

15.7.2018 9:07

Veli kertoo Mirror-lehdessä, mitkä olivat voimakkaalle Novitshok-hermomyrkylle Britanniassa altistuneen Charlie Rowleyn ensimmäiset sanat tajuihin tulon jälkeen.

Rowleyn, 45, tyttöystävä Dawn Sturgess, 44, kuoli viime sunnuntaina. Poliisi ilmoitti tällä viikolla löytäneensä Rowleyn huoneistosta pienen myrkkypullon.

– Heilutin hänen varpaitaan ja kysyin ”Oletko OK, Charles?”, sairaalassa keskiviikkona vieraillut Matthew Rowley sanoo.

– Hän oli puoliksi herännyt ja sanoi ”He tappoivat tyttöystäväni, he tappoivat tyttöystäväni”. Hän oli erittäin vihainen ja itki. Tuskin tunnistin hänet. Aloin melkein itkeä. Hän on pelkkää luuta ja nahkaa, sillä hän ei tietenkään ole pystynyt syömään.

Matthew Rowley kertoo, että hänen veljellään oli hirveä olo.

– Hänen puheensa sammalsi edelleen hieman, mutta hän kuulosti olevan niin kohtalaisessa kunnossa kuin hän tässä tilanteessa voi olla ja hän on täydessä ymmärryksessä. Hänellä ei vieläkään ole aavistustakaan siitä, mikä hänet ja Dawnin myrkytti, mutta sairaanhoitajat ovat fantastisia.

Pariskunta sairastui 30. kesäkuuta Amesburyssä, Wiltshiressä. Samalla aineella myrkytettiin aiemmin tänä vuonna Salisburyssä ex-agentti Sergei Skripal ja tämän tytär Julija.

Sairaalassa viikkoja ennen kotiutumistaan viettäneet Skripalit löydettiin tajuttomina 4. maaliskuuta. Amesbury sijaitsee vain 11 kilometriä Salisburystä pohjoiseen.

Britannia on syyttänyt Venäjää Skripalien myrkyttämistä sotilaskäyttöön suunnitellulla hermomyrkyllä. Venäjä on kiistänyt osallisuutensa.

Rikostutkijoita suojapuvuissa Amesburyssä 6. heinäkuuta 2018.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?