Ulkomaat

Perämies alkoi polttaa sähkösavuketta kesken lennon – matkustajakone syöksyi yhtäkkiä 6 000 metriä

Julkaistu:

Lentoliikenne
CNN:n mukaan Air Chinan lentäjälle on luvassa ”ankara rangaistus”.
Lentoyhtiö Air Chinan matkustajakone joutui pudottamaan lentokorkeuttaan yhtäkkiä 6 000 metriä, koska sähkösavuketta polttanut perämies sammutti vahingossa ilmastointijärjestelmän. Asiasta uutisoi CNN verkkosivuillaan.

Perämies yritti sammuttaa ilmankierrätyspuhaltimet, jotta höyry ei leviäisi koneen matkustamoon. Sen sijaan hän käytti vääriä kytkimiä, mikä johti happitason putoamiseen ja korkeusvaroituksiin.

Perämies ei kertonut toimistaan etukäteen koneen kapteenille. Kiinan siviili-ilmailuhallinnon edustajan mukaan hänelle on luvassa ”ankara rangaistus lakien ja määräysten mukaisesti”, mikäli alustavat tiedot saavat vahvistuksen tutkinnan aikana.

Air China antoi lähtöpassit koko ohjaamomiehistölle ja esittää, että siviili-ilmailuhallinto kumoaa näiden lentoluvat tutkinnan ajaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kone laskeutui turvallisesti

Jos ilmanpaine laskee äkillisesti, happinaamarit putoavat katosta ja vaarallisten hapenpuuteoireiden välttämiseksi lentäjät yrittävät tuoda koneen alle 3 000 metrin korkeuteen.

CNN:n mukaan Air Chinan tiistain lennolla CA106 Hongkongista Dalianiin kone pudottautui yli 10 000 metrin matkalentokorkeudesta alle 4 000 metriin vajaassa yhdeksässä minuutissa.

Boeing 737 -koneessa oli 153 matkustajaa ja yhdeksän miehistön jäsentä. Se laskeutui kolmen tunnin lennon jälkeen turvallisesti Dalianiin.

Kun happinaamarit putosivat katosta, matkustaja Hoby Sunin mukaan kaikki olivat rauhallisia.

– En ajatellut sitä kovinkaan paljon silloin. Emme tienneet, mitä oli tapahtumassa, eivätkä lentoemännätkään vaikuttaneet tietävän. En vahingoittunut fyysisesti, mutta psykologinen vaikutus on olemassa, hän kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt