Ulkomaat

Putinin avustaja Tassille: Syyria Trumpin ja Putinin huippukokouksen pääaihe

Julkaistu:

Aihelistalla ovat myös muun muassa Korean niemimaan ja Itä-Ukrainan tilanteet.
Syyrian tilanne tulee olemaan Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien huippukokouksen pääaihe, arvioi Venäjän presidentti Vladimir Putinin avustaja Juri Ushakov uutistoimisto Tassille.

Myös Pohjois-Korea, Iranin ydinsopimus sekä Itä-Ukrainan tilanne ovat aihelistalla, Ushakov sanoo. Tapaamisessa puhutaan hänen mukaansa myös useista talousaiheista. Ushakovin mukaan Putinilla on Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille ehdotuksia Yhdysvaltain ja Venäjän taloussuhteisiin liittyen.

– Presidentit päättävät, puhutaanko talousaiheista, mutta olisi loogista, että niistä puhutaan, Ushakov sanoi.

Putin tapaa Trumpin Helsingissä maanantaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Avustaja: Merkkejä siitä, että USA tahtoo ottaa esiin vaalisekaantumisen

Juuri ennen presidenttien huippukokousta Yhdysvalloissa nostettiin syytteet maan presidentinvaaleihin sekaantumisesta yhteensä kahtatoista Venäjän armeijan tiedustelu-upseeria vastaan. Syytteiden mukaan venäläiset sekaantuivat vaaleihin muun muassa demokraattipuolueen sähköposteihin murtautumalla.

Syytteet laati erikoissyyttäjä Robert Mueller, joka työryhmänsä kanssa tutkii Venäjän sekaantumista toissa vuoden presidentinvaaleihin. Vaaleissa nykyinen presidentti Trump löi demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin.

Syytteiden nostaminen on herättänyt Yhdysvalloissa kritiikkiä, jonka mukaan Trumpin tulisi perua tapaamisensa Putinin kanssa tai ainakin vaatia Putinilta selitystä. Kokouksen perumista on vaadittu etenkin Yhdysvaltain demokraattipuolueen riveistä.

Valkoisen talon mukaan kokousta ei kuitenkaan olla perumassa.

Ushakov sanoi Tassin haastattelussa, että on viitteitä siitä, että yhdysvaltalaiset tahtovat nostaa vaalisekaantumisen esille huippukokouksessa. Ushakovin mukaan Venäjä ei sekaantunut Yhdysvaltain vaaleihin eikä koskaan tekisi niin.

– Jos amerikkalaisilla on mitään todisteita (sekaantumisesta), olemme valmiita harkitsemaan asiaa kuten presidenttimme on usein sanonut, ja kyseeseen voisi tulla esimerkiksi yhteinen kyberturvallisuustyöryhmä, Ushakov sanoi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
   Ulkomaat
  3. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
   Seksi & Parisuhde
  4. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
   Seksi & Parisuhde
  5. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
   Politiikka
  6. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
   MyStyle
  7. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
   Politiikka
  8. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
   TV & elokuvat
  9. Tunti sitten
  10. Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen
   Ulkomaat
  11. Nyt tulee pelottava ilta – suomalaistuomari kutsuttiin Kreikan kuumimpaan otteluun: ”Viimeksi siellä heiluttiin aseen kanssa”
   Eurosarjat
  12. Merisään tärkeä mittausasema joutui sabotaasin kohteeksi – syy löytyi yllättävältä taholta
   Kotimaa
  13. Näytä lisää