Ulkomaat

BBC: Thaimaan jalkapallopoikien valmentaja saattaa ryhtyä uudelleen munkiksi katumusharjoituksena

Julkaistu:

Jalkapallopoikien valmentaja saattaa ryhtyä munkiksi vähäksi aikaa.
Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan pojat Tham Luangin luolaan johdattanutta valmentajaa ei todennäköisesti aiota rangaista. Poikien vanhemmat ovat jo antaneet valmentaja Ekkapol Ake Chanthawongille anteeksi ja he ovat kertoneet olevansa Ekkapolille kiitollisia kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt poikien hyväksi.

Ekkapolin tiedetään antaneen luolassa ruokansa ja juotavansa pojille. Hän myös kertoi pojille, että vettä kannattaa juoda luolan seiniltä.

Entinen munkki Ekkapol oli luolassa myös opettanut pojat meditoimaan, jotta he sietäisivät tilanteen aiheuttamaa stressiä ja pysyisivät rauhallisina. Meditoinnista oli BBC:n mukaan hyötyä myös siksi, että pojat käyttäisivät luolassa niin vähän happea kuin mahdollista ja säästäisivät energiaansa.

25-vuotias Ekkapol Chanthawong oli ennen jalkapallovalmentajaksi ryhtymistä 12 vuotta munkki. BBC kertoo, että heidän saamiensa tietojen mukaan Ekkapol saattaa luolatragediasta toivuttuaan ryhtyä uudelleen munkiksi ainakin vähäksi aikaa. Se olisi Thaimaassa tyypillistä, sillä ryhtymällä munkiksi thaimaalaiset haluavat puhdistaa itsensä hengellisesti, tai tehdä sen tietynlaisena ”katumusharjoituksena”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katumusharjoituksen jälkeen Ekkapol voisi jälleen jatkaa normaalia elämäänsä. BBC:n mukaan thaimaalaisessa kulttuurissa ei tyypillisesti keskitytä liiaksi syyllisten etsimiseen.Jotkut ovat kritisoineet viimeisenä luolasta pelastettua 25-vuotiasta valmentajaa vastuuntunnottomuudesta, sillä hänen oletetaan johdattaneen nuoret luolaan. Vielä on epäselvää, miksi lasten huollosta vastannut Ekkapol päätti viedä pojat syvälle vaaralliseen luolaverkostoon, jonka tiedetään tulvivan tähän aikaan vuodesta.

IS kirjoitti aiemmin Ekkapolin serkusta, joka puolusti valmentajaa. Serkku kertoi, ettei hän voi kuvitella, että valmentaja voisi tieten tahtoen tehdä mitään, mistä koituisi harmia lapsille.

– Hän on todella hyvä ihminen, hän rakastaa lapsia, pitää heistä huolta, on hyvin ahkera ja tekee usein vapaaehtoistyötä muiden hyväksi, serkku kuvailee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Serkku ylistää Thaimaan luolapoikien valmentajaa: Hänen ansiostaan pojat pysyivät elossa – antoi omat eväänsä lapsille

Villisika-joukkueen nuoret jalkapalloilijapojat ja heidän valmentajansa katosivat Thaimaassa Tham Luangin luolaan 23. kesäkuuta. Heidät löydettiin 2. heinäkuuta.

Siitä seurasi valtava kansainvälinen pelastusoperaatio, jossa pojat kuljetettiin luolasta ulos 8.–10.7. välisenä aikana.