CNN: Luolasta pelastetut pojat näkivät vihdoin vanhempansa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN: Luolasta pelastetut pojat näkivät vihdoin vanhempansa

Lääkärit ovat edelleen huolissaan poikien terveydestä.

12.7.2018 3:09 | Päivitetty 12.7.2018 7:31

Lähes kolme viikkoa pimeässä luolassa vietettyään vihdoin ulos päässeen thaimaalaiset jalkapalloilijapojat ovat päässeet ensimmäistä kertaa tapaamaan perheenjäseniään ja sukulaisiaan, kertoo amerikkalaiskanava CNN.

Dramaattisessa operaatiossa luolasta pelastetut, iältään 11-16-vuotiaat pelaajat esiintyvät keskiviikkona julkaistulla videolla, vilkuttaen iloisesti istuessaan sairaalavuoteilla suuressa hoitohuoneessa.

  • Katso video pojista sairaalassa yllä olevasta ikkunasta.

Kasvomaskeja käyttävät pojat ovat edelleen sairaalahoidossa, ja lääkärien kerrotaan olevan edelleen huolestuneista heidän terveydestään ja infektioiden mahdollisuudesta.

Keskiviikkona julkaistulla videolla sairaalahoidossa edelleen ovat pojat hymyilevät ja vilkuttavat kameralle iloisesti.­

CNN:n mukaan myös omaisten tapaaminen tehtiin äärimmäisen kontrolloiduissa olosuhteissa ja tartuntoja varoen. Lehdistötilaisuudessa toimittajille näytetyllä videolla poikien ja heidän perheenjäsenensä sallittiin nähdä toisensa vain heidän erottaneen lasin läpi. Joidenkin perheenjäsenten kerrotaan liikuttuneen tilanteessa kyyneliin.

Poikia hoitavan lääkärin Chaiyawej Thanapaisarnin mukaan perheitä ei vielä päästetty lasten kansa samaan huoneeseen infektiovaaran vuoksi. Lääkärin mukaan kolme pojista on kärsinyt lievästä keuhkokuumeesta. Heidän odotetaan toipuvan ja pääsevän sairaalasta noin viikon kuluessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?