Sauli Niinistö puhui Donald Trumpin kanssa Helsingin tapaamisesta

Julkaistu:

Niinistö ei myöhään illalla halunnut avata keskustelun sisältöä tarkemmin.
Presidentti Sauli Niinistö puhui Naton huippukokouksen työillallisella Donald Trumpin kanssa muutamaan otteeseen lyhyesti maanantaina Helsingissä järjestettävästä Yhdysvaltain presidentin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamisesta. Niinistö ei myöhään illalla halunnut avata keskustelun sisältöä tarkemmin. Hän sanoi olevansa tapaamisen suhteen kuitenkin aiempaa optimistisempi.

– Kun sanoin jossain, että olen mieleltäni vähän optimisti, olisi pitänyt sanoa, että olen paljon optimisti. Sen takia, että illallisella pitkin pöytää tuli yli parikymmentä puheenvuoroa, joissa ei oikeastaan poikittaista sanaa tullut transatlanttisen yhteistyön tärkeydestä, eikä mitään Natoa hajottavaa, Niinistö kommentoi.

Trumpin ja Putinin kohtaamista pidettiin yleisesti hyvänä asiana.

– Helsingin kokouksen kohdalla kaikki, jotka reagoivat siihen, totesivat, että se on tuiki tarpeellinen, hyvä. Tosin tietysti monilla oli sitten ajatuksia siitä, miten siellä pitäisi käydä. Se on toinen juttu.

Niinistön mukaan Trump ei ottanut itse Venäjää millään tavalla illallisella esille. Venäjä oli pääsihteeri Jens Stoltenbergin tarjoilemana illallisella yksi kolmesta puheenaiheesta.

– Kyllä siitä moni puhui.

Niinistön mukaan Venäjän kohdalla keskustelujen henki oli hyvin samankaltainen kuin Naton edellisessä huippukokouksessa Varsovassa kaksi vuotta sitten.

– Puhutaan siis pelotteesta ja keskustelusta ikään kuin rinnakkaisina teinä. Sama henki oli täällä.

Niinistö kertoi Trump itse puhuneen illallisella aika paljon Pohjois-Korean tilanteesta.

– Häneltä kysyttiin, miten siinä edettiin. Aika paljon hän pysytteli sitten siinä. Muuten hän tarkkaan seurasi keskustelua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt