Ulkomaat

CNN:n toimittaja vieraili kuuluisassa piinaluolassa Thaimaassa – video

Julkaistu:

Pojat olivat luolassa yhdeksän päivää ilman vettä ja ruokaa ennen kuin sukeltajat löysivät heidät.
Amerikkalainen toimittaja David Mckenzie vieraili kuuluisassa Tham Luangin luolassa, josta pelastettiin sunnuntain ja tiistain välisenä aikana 12 jalkapallopelaajaa ja heidän valmentajansa.
  • Yllä olevassa videossa CNN:n toimittaja Mckenzie kertoo, miten pelastusoperaatio eteni.
Rankkasateen nostama vesi saartoi joukkueen luolassa vierailleen joukkueen. Joukkue vietti pimeässä luolassa yhdeksän päivää, kunnes brittiläiset sukeltajat löysivät heidät maanantaina 2. heinäkuuta kammiosta, joka sijaitsee neljän kilometrin päässä luolan uloskäynnistä.

– Pojat selvisivät juomalla luolan katolta tippunutta vettä. He eivät syöneet ruokaa yhdeksään päivään, joten voitte kuvitella heidän riemunsa, kun brittiläiset sukeltajat ilmestyivät vedestä, kertoo videolla Mckenzie.

Pelastusoperaatio kesti yhteensä 18 päivää ja siihen osallistui yhteensä tuhat ihmistä, lukuisia ammattisukeltajia ja vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa.


– Kun pelastusoperaatio alkoi, monsuunisateiden tulvavedellä täyttämän luolan vesitaso oli paljon korkeammalla kun nyt. Pelastajat ja vapaaehtoiset pumppasivat vettä ulos vuorokauden ympäri useita päiviä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viranomaiset harkitsivat reikien poraamista vuoreen ja kuukausien odottamista monsuunikauden loppuun. Huonoista vaihtoehdoista vähiten huonoksi valittiin lopulta sukelluspelastus.

Sateiden paluu pakotti kiirehtimään. Tiistaina Thaimaan laivaston erikoisjoukot ilmoittivat, että kaikki 12 poikaa, heidän valmentajansa erikoiskoukkujen sukeltajat ja lääkäri ovat tulleet pois luolasta.

Jättimäisen pelastusoperaation loppusuoralla, vain muutama tunti sen jälkeen, kun viimeinen poika oltiin saatu ulos, luolastosta vettä pois pumpannut pumppu hajosi.

Suurin osa luolasta pelastetun jalkapallojoukkueen pojista voi hyvin niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Poikia pidetään toistaiseksi karanteenissa siltä varalta, että he ovat saaneet infektioita.

Thaimaan terveysviranomaiset ovat kertoneet poikien laihtuneen luolassa ollessaan keskimäärin kaksi kiloa.