Presidentti Sauli Niinistö haluaisi tavata Thaimaan sankarisukeltaja Mikko Paasin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Presidentti Sauli Niinistö haluaisi tavata Thaimaan sankarisukeltaja Mikko Paasin

Niinistö on vaikuttunut Paasin ja muiden sukeltajien toteuttamasta pelastusoperaatiosta.

Mikko Paasin toiminta ja Thaimaan pelastusoperaatiossa ei ole jäänyt presidentti Sauli Niinistöltä huomaamatta.­

11.7.2018 20:01

Presidentti Sauli Niinistö on seurannut tiiviisti Thaimaan luolapoikien pelastusoperaatioita ja siihen osallistuneen suomalaissukeltaja Mikko Paasin työtä heidän turvaan saattamisekseen. Ilta-Sanomat kysyi Niinistöltä Brysselin Nato-kokouksen mediatapaamisessa haluaisiko hän tavata Paasin.

– Itse asiassa olen toivonut, että kabinetista välittyy hänelle sellainen viestini, että olette mies, jonka mielelläni tapaisin, Niinistö sanoi.

Tieto välittyy Paasille nyt median kautta, mutta Niinistön kabinetti aikoo olla Paasiin yhteydessä tai välittää viestin muuta kautta hänelle.

Niinistö vastasi IS:n kysymykseen Brysselissä Naton huippukokouksessa.­

IS kysyi myös, onko suomalaissukeltajan urotyö sellainen teko, jolla hänelle heltiää kutsu ensi joulukuun Linnan juhliin. Siihen Niinistö vastauksessa ottanut kantaa. Presidentin lausunnosta kävi kuitenkin ilmi, että hän on ollut vaikuttunut Paasin ja muiden sukeltajien toteuttamasta pelastusoperaatiosta.

– Totta kai olen sitä operaatiota seurannut niin kuin veikkaan koko maailmankin tehneen. Kysymys ei ole enää ollenkaan vain teknisestä pelastustoimesta vaan sanoisin, että siitä valtavasta tragedian tuottamasta yhteisestä hengestä, empatiasta ja mukana olemisesta, joka on minusta aikamoinen valopilkku maailmaa ajatellen.

Vastauksen jälkeen presidentti Niinistö suuntasi suoraan Nato-maiden päämiesten työillalliselle. Siitä on etukäteen enteilty riitaisaa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin lausuntojen vuoksi. Niinistö pitää illallisen loppupuolella oman puheenvuoronsa. Suomi ja Ruotsi ovat kutusuttuina illalliselle Naton läheisinä kumppanuusmaina.

Mikko Paasi osallistui pelastusoperaatioon Tham Luang -luolastossa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?