Thaimaan laivasto julkaisi kuvaa Tham Luangin luolan sisältä: Näin tiivisti pojat oli paketoitu operaation ajaksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Thaimaan laivasto julkaisi kuvaa Tham Luangin luolan sisältä: Näin tiivisti pojat oli paketoitu operaation ajaksi

Kuvat näyttävät kuinka pojat kannettiin paareihin sidottuina pois luolasta.


11.7.2018 17:00

Thaimaassa loukkuun jääneitä poikia auttamassa ollut sukeltaja on paljastanut uusia yksityiskohtia pelastusoperaatiosta.

Thaimaan erikoisjoukkojen entinen sukeltaja sanoo, että pojat kuljetettiin vaarallisen reitin läpi nukkuvina paareihin sidottuina. Matkan varrella oli lääkäreitä, jotka tarkkailivat poikien tilaa.

– Osa heistä oli unessa, toiset pystyivät liikuttamaan sormiaan... pökertyneinä, mutta kaikki hengittivät, kuvaili Thaimaan laivaston Seal-erikoisjoukkojen sukeltaja Chaiyananta Peeranarong.

  • Otsikon alla olevalla videolla kuvaa siitä, miten poikia liikuteltiin luolastossa.

Lue lisää: BBC: Thaimaan luolapojat oli huumattu liki tajuttomiksi pelastussukelluksen ajaksi

Peeranarong kertoi, että hänen tehtävänsä oli vain kuljettaa poikia.

– Heidät oli jo valmiiksi kiinnitetty paareihin kun siirtoa tehtiin, hän lisäsi.

Pelastusoperaatio oli erittäin vaativa ja vaarallinen, koska siinä jouduttiin sukeltamaan ahtaissa luolissa. Lisäksi 11–16-vuotiailla pojilla ei ollut ollenkaan kokemusta laitesukeltamisesta. Myös yhden entisen Seal-sukeltajan kuolema kesken sukelluksen luolassa korosti tehtävän vaaroja.

12 pojan ja heidän valmentajansa pelastaminen oli jättimäinen ponnistus. Viimeisetkin joukosta saatiin ulos luolasta eilen.

Lue lisää: Pelastustöihin osallistunut sukeltaja Tanskan Radiolle: pojat tuotiin ulos luolasta vahvasti lääkittyinä

Lue lisää: Ensimmäinen video ja kuvat Thaimaan luolapojista sairaalassa julki – käyttävät kasvomaskeja, näyttävät voitonmerkkejä

Katso alta kuvagalleria erikoisjoukkojen kuvista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?