Venäjän erikoisjoukot harjoittelivat 100 kilometrin päässä Helsingistä juuri ennen huippukokousta – Hyppäsivät 2,5 kilometristä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän erikoisjoukot harjoittelivat 100 kilometrin päässä Helsingistä juuri ennen huippukokousta – Hyppäsivät 2,5 kilometristä

Harjoituksissaan Suomenlahdella Venäjän erikoisjoukot ovat löytäneet ja tuhonneet kuvitteellisen vihollisen piilottamia esineitä.

Venäjän erikoisjoukot harjoittelivat Suursaarella. Kuva oikeassa laidassa on vuodelta 2013.

11.7.2018 13:13

Venäjän läntisen sotilaspiirin erikoisjoukot ovat harjoitelleet Suursaarella Suomenlahdella.

Erikoisjoukot ovat hypänneet 2500 metrin korkeudesta, naamioituneet maastossa ja tuhonneet kohteita, kertoo venäläissivusto Fontanka.

Sivusto kertoo, että harjoituspaikaksi valittiin saari, joka sijaitsee 100 kilometrin päässä Helsingistä, jossa maanantaina 16. heinäkuuta pidetään Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin huippukokous.

Harjoituksen kerrotaan olleen ennalta suunniteltu.

Kuva Pihkovasta vuodelta 2013.

Kuuluisa saari

Suomenlahden itäosassa sijaitseva Suursaari on entinen Suomen kunta. Nykyään saari kuuluu Venäjälle, Leningradin alueen Jaaman piiriin.

Neuvostoliiton ilmavoimat hyökkäsivät saarelle talvisodassa vuonna 1939. Saaren 772 siviiliä evakuoitiin jo lokakuussa.

Neuvostojoukot lähtivät saarelta jatkosodassa ja suomalaisjoukot ottivat sen haltuunsa vuonna 1941. Suomi joutui luovuttamaan Suursaaren Moskovan välirauhassa, mikä vahvistettiin lopullisesti Pariisin rauhassa vuonna 1947.

Juttua ja otsikkoa korjattu kello 14.35: Harjoitus oli Venäjän läntisen sotilaspiirin erikoisjoukkojen, jutussa puhuttiin alun perin pienistä vihreistä miehistä, eli tunnuksettomista joukoista, ja laskuvarjojoukoista.

Suursaari on pinta-alaltaan suurin Suomenlahden ulkosaarista. Se sijaitsee 40 kilometriä etelään Manner-Suomesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?