Thaimaan pelastusoperaation johtaja: ”Tehtävä on suoritettu” – kuolleelle sukeltajalle väläyteltiin muistomerkkiä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Thaimaan pelastusoperaation johtaja: ”Tehtävä on suoritettu” – kuolleelle sukeltajalle väläyteltiin muistomerkkiä

Operaation johtaja lupasi lisää tietoa huomenna.

Chiang Rain kuvernööri Narongsak Osotthanakorn puhui toimittajille tiedotustilaisuudessa tiistaina.­

10.7.2018 19:14

Thaimaan luolapelastusoperaation johtaja, Chiang Rain kuvernööri Narongsak Osottanakorn kiitteli tiistai-illan tiedotustilaisuudessa vuolaasti pelastusoperaatioon osallistujia, kertoo Ilta-Sanomien toimittaja Laura Pylvänäinen paikan päältä Thaimaasta.

Osanattakorn sanoi tiedotustilaisuuden aluksi, että tänään tehtävä on suoritettu. Kommenttia seurasivat raikuvat aplodit.

Pylvänäisen mukaan Osottanakorn sanoi myös, että tällaista operaatiota kukaan ei toivo tapahtuvan missään päin maailmaa. Operaation aikana piti tehdä paljon vaikeita päätöksiä etenkin vedenpinnan takia.

Osottanakorn myös kiitteli vuolaasti kaikkia, jotka osallistuivat operaatioon.

– Yksityiskohtia ei kerrottu vielä tänään, ja yleisesti tiedotustilaisuudessa oltiin vaitonaisempia kuin eilen. Lähinnä tämä oli kiittelyä. Kiitokset osoitettiin pelastajille ja kaikille muille tukijoille ympäri maailmaa. Lisää tietoa luvattiin huomisessa tiedotustilaisuudessa, Pylvänäinen kertoo.

Tilaisuudessa myös muisteltiin menehtynyttä sukeltajaa, entistä Thaimaan laivaston erikoisjoukkojen sukeltajaa Saman Kunania. Häntä kuvailtiin oikeaksi sankariksi, ja myös hän sai raikuvat aplodit.

– Sivuttiin myös sitä, että hänelle perustettaisiin jonkinlainen museo tai muistomerkki.

Nyt tärkeintä on operaation johtajan mukaan toipuminen.

– Sekin mainittiin, että operaatioon saatiin lainaksi varusteita ympäri maailmaa, ja aikansa menee myös niiden palauttamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?