Mikko Paasi pelasti luolapoikia Thaimaassa – kuljetti lapset läpi sukellusreitin hengenvaarallisten paikkojen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mikko Paasi pelasti luolapoikia Thaimaassa – kuljetti lapset läpi sukellusreitin hengenvaarallisten paikkojen

Sukeltaja Mikko Paasi on osallistunut evakuointiin joka päivä.

Mikko Paasi matkalla pelastusoperaatioon sunnuntaina.­

10.7.2018 12:05

Sukeltaja Mikko Paasi on yksi niistä pelastussukeltajista, jotka auttavat jalkapallojoukkueen lapsia ulos luolastosta, vahvistaa Ilta-Sanomille sukeltajan vaimo Krista Paasi.

– Hänen paikkansa on toiseksi viimeisessä kammiossa luolan perällä, ja hän myös kuljettaa lapsia.

Krista Paasi kertoo, että hänen puolisonsa on työskennellyt pelastussukeltajana jokaisena päivänä siitä asti, kun evakuointi alkoi. Hän kertoo, että Mikko Paasi työskentelee sukellusreitin vaativimmissa paikoissa muiden sukeltajien kanssa.

– Selvääkin on, että on ollut hyvin rankkaa seurata internetistä montaa kanavaa yhtä aikaa, odottaa ja toivoa hyviä uutisia, mutta hyvät uutiset on tuoneet paljon uskoa, että kaikki tulevat hengissä ulos.

IS haastatteli Paasin viime viikon torstaina.­

Videolla näkyy, kun Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-cha kättelee pelastajia. Kuvan etualalla näkyy Paasi.

Koko operaatioon on osallistunut suuri joukko sukeltajia ympäri maailmaa. Saksalainen sukeltaja Nick Vollmar päätyi mukaan operaatioon Paasin yhteydenotosta, mutta on jo palannut kotimaahansa, sillä hän vilustui Thaimaassa. Vollmar on ilahtunut lukemistaan uutisista.

– Ajattelimme alusta asti, että jos yksikin lapsi saadaan tuotua ulos, on saavutettu paljon. Nyt ulkona on kahdeksan lasta, Vollmar sanoo.

– Se on Mikolta ja muilta sukeltajilta aivan uskomaton teko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?