Ulkomaat

Tämä pelastettujen poikien kunnosta tiedetään – suora lähetys sairaalalta

Julkaistu:

Thaimaassa sukeltajat ja pelastajat ovat saaneet kaikki pojat sekä heidän valmentajansa ulos luolasta.
  • Villisika-jalkapallojoukkueen kaksitoista 11–16-vuotiasta pelaajaa ja heidän 25–vuotias valmentajansa katosivat 23. kesäkuuta mentyään rankkasadetta pakoon pohjoisessa Thaimaassa sijaitsevaan Tham Luangin luolaan.
  • Rankkasateen nostama vesi saartoi joukkueen luolaan. Heidät löydettiin yhdeksän päivää myöhemmin.
  • Löytämistä on seurannut valtava pelastusoperaatio, jonka parissa on työskennellyt yli tuhat ihmistä.
  • Kaikki pojat ja heidän valmentajansa on nyt saatu ulos luolasta. Viimeiset heistä pelastettiin tiistaina iltapäivällä.
Kaikki pojat ja heidän valmentajansa on nyt saatu ulos luolasta. Viranomaisten mukaan pelastetut ovat terveitä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

IS seuraa tapahtumien etenemistä tässä artikkelissa.

Päätapahtumat

Laivaston erikoisjoukot: Luola on tyhjä

Pelastusoperaation johtaja: Kaikki 13 saatu sairaalaan

CNN ja Guardian: Valmentaja oli viimeinen pelastettu

Laivaston erikoisjoukot: Kaikki saatu ulos

AFP:n viranomaislähde: Yhdestoista henkilö pelastettu

Näytä lisää(3 kpl)

Ilta-Sanomien live-seuranta päättyy tältä erää. Jatkamme Thaimaan luolapelastusaiheen seuraamista verkossa: is.fi.

Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi, joka osallistui Thaimaassa Tham Luangin luolan evakuointiin, julkaisi Facebook-sivullaan päivityksen pelastusoperaation jälkeisistä tunnelmista.

– Ne, jotka sanovat ettei sitä voida tehdä, eivät saa pysäyttää ihmisiä, jotka tekevät sitä. Kaikki 13 lasta turvassa, hän kirjoitti.

Lue aiheesta lisää täältä.

CNN: Joukkue on todennäköisesti viikon karanteenissa

Terveysviranomaisten mukaan Villisika-jalkapallojoukkueen pojat ovat todennäköisesti viikon karanteenissa heikentyneiden immuunijärjestelmiensä vuoksi, kertoo uutiskanava CNN.

Poikia tutkitaan esimerkiksi niin kutsutun luolataudin varalta. Luolatauti leviää esimerkiksi lintujen ja lepakoiden jätöksistä.

Thaimaan terveysministeriötä edustavan lääkärin Jesada Chokedamrongsukin mukaan ensimmäiseksi pelastetuilla kahdeksalla pojalla ei ole kuumetta tai psyykkisiä oireita, ja he pystyvät syömään itse ja kävelemään.

"Se tiedetään, että huomenna tiedetään lisää", kertoo Ilta-Sanomien toimittaja Laura Pylvänäinen paikan päältä Pohjois-Thaimaasta. Huomisessa tiedotustilaisuudessa on luvattu kertoa tarkempaa tietoa pelastusoperaatiosta.

Poikien kunnosta tiedetään, että heillä oli alilämpöä. Heistä on otettu verikokeita ja röntgenkuvia, ja heidän kuntoaan tarkkaillaan. Vanhemmat pääsevät tapaamaan lapsiaan lasin läpi.

Laura Pylvänäinen kertoo paikan päältä Thaimaasta, että medialeiri alkaa tyhjentyä vähitellen, sillä kello on jo melkein 23.

Ilta-Sanomien toimittajan Laura Pylvänäisen mukaan medialle tarkoitetun leirin yli lentää vielä kaksi helikopteria matkalla kaupunkia kohti.

Ilta-Sanomien toimittajaLaura Pylvänäinen kertoo Thaimaasta, että operaatiota varten saatiin 400-500 lahjoitettua varustetta.

Ilta-Sanomien toimittaja Laura Pylvänäinen kertoo Thaimaasta, että pelastuoperaatiossa kuolleelle sukeltajalle annettiin isot aplodit. Sukeltajalle suunnitellaan myös muistomerkkiä.

Ilta-Sanomien livelähetys paikan päältä Thaimaasta

Ilta-Sanomien toimittaja Laura Pylvänäinen ja kuvaaja Terhi Ylimäinen kertovat luolaoperaatiosta paikan päältä Thaimaasta kello 18.45 alkaen. Pääset seuraamaan lähetystä tästä artikkelista.

Thaimaan armeija lähetti luolaan jumiin jääneiden poikien pelastusoperaatioon yli 1 000 henkeä, kertoo pelastusoperaation johtaja, Chiang Rain kuvernööri Narongsak Osottanakorn uutistoimisto Reutersin mukaan.

BBC: Poikien pitäisi tavata perheensä tänään lasin läpi

Chiang Rain kuvernööri Narongsak Osottanakorn vahvistaa, että poikien perheet pääsevät pian tapaamaan poikia sairaalaan, kertoo BBC.

- Voin virallisesti sanoa, että loputkin pojista on pelastettu. Heidän vanhempansa ovat matkallaa kotiin, suihkuun ja vaihtamaan vaatteita. Heidän pitäisi päästä tapaamaan lapsiaan lasin läpi tänä iltana.

Perheitä ei ole vielä päästetty poikien luokse mahdollisen infektioriskin takia.

Luola on nyt tyhjä, sillä myös viimeiset pelastajat ovat päässeet turvallisesti pois luolasta. Lue aiheesta lisää täältä.

Laivaston erikoisjoukot: Luola on tyhjä

Luolaan viimeiseksi jääneet kolme laivaston erikoisjoukkojen jäsentä ja lääkäri ovat nyt päässeet pois luolasta, Thaimaan laivaston erikoisjoukot (Thai Navy Seal) kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Teknologiamiljardööri Elon Musk kommentoi Twitterissä sitä, miten Chiang Rain kuvernööri Narongsak Osatakornin kieltäytyi Muskin tarjoamasta minisukellusveneestä, kertoo Guardian.

- (Hän) ei ole aiheen asiantuntija. Sellainen olisi ollut Dick Stanton, joka joka johti sukeltajien pelastuysryhmää, Musk twiittaa.

Pelastusoperaation johtaja: Kaikki 13 saatu sairaalaan

Pelastusoperaation johtaja vahvistaa, että kaikki 13 saatu sairaalaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

CNN ja Guardian: Valmentaja oli viimeinen pelastettu

CNN:n ja Guardianin mukaan jalkapallojoukkueen valmentaja oli viimeinen, joka pelastettiin Tham Luangin luolasta. Medioiden mukaan hänetkin on nyt saatu sairaalaan.

Guardianin lähteet: Viimeisenä luolasta tuodut heikoimpia

Guardianin Etelä-Aasian kirjeenvaihtaja Michael Safi kertoi Twitterissä lähteisiinsä perustuen, että luolasta viimeisenä tuodut pojat olisivat olleet ryhmän heikoimpia. Safi ei täsmennä, tarkoittaako hän poikien terveydentilaa.

Thaimaan laivaston päivitys keräsi tunnissa 200 000 tykkäystä

Ihmiset ympäri maailmaa ovat seuranneet tiiviisti uutisointia Villisika-jalkapallojoukkueen pelastusoperaatiosta, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

Tiistaina englanninkieliset hakusanat "Thai cave rescue" (thai luola pelastus) toi lähes 360 miljoonaa osumaa. Reutersin mukaan hakusanojen suosio on kasvanut viime viikosta alkaen, sillä ryhmä löydettiin luolasta viime viikon maanantaina.

Thaimaan laivaston erikoisjoukkojen Facebook-päivitys kaikkien 13:n pelastamisesta keräsi yli 200 000 tykkäystä ja noin 56 000 jakoa yhdessä tunnissa.

IS:n toimittaja Thaimaassa: Tunnelma on odottavan toiveikas

Ilta-Sanomien toimittaja Laura Pylvänäinen kertoo paikan päältä Thaimaasta, että tunnelma luolan läheisyydessä, medialle tarkoitetussa leirissä on "odottavan toiveikas".

Sadoille median edustajille on paikalla kaksi suurta teltta-aluetta.

– Kaikki odottavat, milloin tulee tieto illan mahdollisesta tiedotustilaisuudesta. Kaikki toimittajat ja kuvaajat odottavat lisätietoa.

Noin kello 16.30 Suomen aikaa alueen yli lensi Pylvänäisen mukaan kaksi helikopteria kaupunkiin päin.

– Kuvaajamme mukaan aallot ja hurraamiset ovat kuitenkin vaimeampia kuin ennen, sillä useita koptereita on ehtinyt lentää tästä yli. Jokaiseen kopteriin silti edelleen reagoidaan, sillä ajatellaan, että niissä voi olla joku matkalla sairaalahoitoon.

Pylvänäinen kertoo, että illan sää on ollut poutainen. Maassa on lätäköitä päivällä sataneiden kuurosateiden jäljiltä. mahdollisten rankkasateiden on koko ajan pelätty vaikeuttavan pelastusoperaatiota.

Tämän hetken tietojen mukaan luolassa on edelleen kolme sukeltajaa ja yksi lääkäri.

Terveydenhuollon ammattilaisten mukaan luolasta pelastetut pojat eivät voi tarttua Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kutsuun tulla katsomaan jalkapallon MM-kilpailujen finaalia Moskovaan, kirjoittaa Guardian.

Fifan mukaan ensisijaista on poikien terveys.

Guardian: Viimeisiä pelastettuja poikia kuljetetaan helikopterilla sairaalaan

Guardianin mukaan viimeisiä Tham Luangin luolasta pelastettuja poikia kuljetetaan ilmateitse sairaalaan.

Guardianin mukaan thaimaalainen tv-kanava näyttää tanssivia ja laulavia vapaaehtoisia, jotka auttoivat pelastusoperaatiossa.

Guardian: Manchester United kutsuu pojat Britanniaan

Jalkapallojoukkue Manchester United on kutsunut Twitterissä pelastetut ja pelastajat kotistadionilleen, kirjoittaa Guardian.

"Meille olisi kunnia toivottaa tervetulleeksi Villisika-jalkapallojoukkue ja heidän pelastajansa Old Traffordille tulevalla kaudella", lukee Manchester Unitedin twiitissä.

Pelastustöiden johtaja, Chiang Rain kuvernööri Narongsak Osottanakorn on kuvaillut pelastustöiden eteen tehtyjä ponnisteluja "Yhdistyneiden kansakuntien ryhmäksi", kirjoittaa BBC. Pelastajina ja vapaaehtoisina oli väkeä lukuisista maista ympäri maailmaa. Myös suomalaissukeltaja Mikko Paasi on osallistunut pelastustöihin.

Trump Twitterissä: "Kaikki vapaana, hienoa työtä"

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kommentoi pelastusoperaation onnistumista Twitterissä, kirjoittaa Guardian.

"Yhdysvaltojen puolesta onnittelut Thaimaan laivaston erikoisjoukoille onnistuneesta 12 pojan ja heidän valmentajansa pelastamisesta vaarallisesta luolasta Thaimaassa. Kovin kaunis hetki - kaikki vapaana, hienoa työtä!"

Elon Musk Twitterissä: "Mahtavia uutisia"

Teknologiamiljardööri Elon Musk on ilmaissut onnittelunsa Twitterissä, kirjoittaa Guardian. Musk tarjosi aiemmin pelastusoperaatiota varten minisukellusvenettä, jota ei kuitenkaan pelastamisessa voitu käyttää.

"Mahtavia uutisia, että he pääsivät ulos turvallisesti. Onnittelut ensiluokkaiselle pelastusryhmälle!" Musk kirjoittaa.

Maailman johtajat kommentoivat onnistunutta pelastusoperaatiota

Guardianin mukaan maailman johtajista Thaimaan pelastusoperaatiota ovat ehtineet kommentoida Twitterissä esimerkiksi Britannian pääministeri Theresa May, Espanjan kuningashuone ja Islannin pääministeri Katrín Jakobsdóttir. Heistä Jakobsdóttir ehti kommentoimaan ensimmäisenä, ja hän kirjoitti muun muassa: "Tänään toivo, myötätunto ja rohkeus ovat voittaneet."

Thaimaan laivaston erikoisjoukot: "Emme ole varmoja, onko tämä ihme, tiedettä vai mitä"

Thaimaan laivaston erikoisjoukkojen Facebook-sivulla lukee thainkielisen päivityksen lisäksi englanniksi: "Emme ole varmoja, onko tämä ihme, tiedettä vai mitä. Kaikki 13 villisikaa ovat nyt ulkona luolasta."

Guardianin mukaan Thaimaan laivaston erikoisjoukkojen Facebook-päivityskessä pyydetään "lähettämään rohkaisua" luolassa vielä oleville kolmelle sukeltajalle ja yhdelle lääkärille.

Guardianin Etelä-Aasian kirjeenvaihtajan Michael Safin mukaan pelastusoperaatiossa avustaneet vapaaehtoiset hurraavat ja taputtavat helpotuksesta.

Guardianin mukaan Thaimaan laivaston erikoisjoukot ovat vahvistaneet, että luolassa on vielä neljä "sammakkoa". Heillä tarkoitetaan lääkäriä ja kolmea laivaston henkilöä, jotka ovat olleet luolassa poikien ja valmentajan tukena.

Laivaston erikoisjoukot: Kaikki turvassa

BBC:n mukaan Thaimaan laivaston erikoisjoukkojen (Thai Navy Sealin) Facebook-päivityksessä lukee: "12 villisikaa ja valmentaja ulkona luolasta. Kaikki turvassa."

Laivaston erikoisjoukot: Kaikki saatu ulos

Reutersin mukaan Thaimaan laivaston erikoisjoukot vahvistavat, että 12 poikaa ja valmentaja on saatu ulos luolasta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan 11 poikaa on saatu ulos luolasta.

Reutersin silminnäkijä: Kahdestoista henkilö ulkona

Reutersin silminnäkijän mukaan luolasta on kannettu ulos kahdestoista henkilö.

BBC:n mukaan pelastusoperaatiota johtavat Thaimaan laivaston erikoisjoukot ovat kirjoittaneet Facebookiin päivityksen siitä, että Villisika-joukkue pääsee takaisin yhteen. Päivityksestä ei kuitenkaan selviä, tarkoittaako tämä sitä, että kaikki 13 on saatu pois luolasta.

BBC: Kolme ambulanssia lähtenyt

BBC:n toimittajan laskujen mukaan kaikkiaan kolme ambulanssia on nyt poistunut luolan luota. Aiempina päivinä pojat on kuljetettu ambulanssilla helikopterille, joka on lennättänyt pelastetut Chang Rain aluesairaalaan.

Tämänhetkisten tietojen mukaan luolasta on tänään pelastettu kolme henkilöä. Vahvistusta siitä, että poikia kuljetettaisiin parhaillaan kohti sairaalaa ei kuitenkaan ole.

Guardian: Yhdeksäs henkilö lähetettiin helikopterilla kohti sairaalaa

Guardian kirjoittaa, että sairaalakuljetusten alkaminen on vienyt tänään aiempia päiviä pidempään. Guardianin Etelä-Aasian kirjeenvaihtajan Michael Safin mukaan yhdeksäs henkilö on nyt helikopterissa matkalla kohti sairaalaa. Safi kertoo twiitissään, että vapaaehtoiset antoivat raikuvat aplodit helikopterin lentäessä heidän ylitseen.

Pääministeri: Pojille on annettu rauhoittavia

Brittilehti The Guardianin mukaan Thaimaan pääministeri on sanonut, että pojille on annettu kuljetusta varten rauhoittavia lääkkeitä.

IS uutisoi poikien lääkitsemisestä matkaa varten eilen. Voit lukea koko jutun täältä.

Saadaanko kaikki loukussa olleet turvallisesti ulos?

CNN:n mukaan luolassa olisi nyt jalkapallojoukkueen yksi poika sekä joukkueen valmentaja. Seuraavien tuntien aikana selvinnee, saadaanko kaikki jalkapalloilijat turvallisesti ulos Tham Luangin luolasta.

AFP:n viranomaislähde: Yhdestoista henkilö pelastettu

Reutersin silminnäkijän mukaan yhdestoista henkilö on kannettu paareilla ulos luolasta. Myös CNN:n pelastustiimissä mukana oleva silminnäkijä kertoo samaa. Guardianin lähteet vahvistavat tiedon.

AFP:n viranomaislähde vahvistaa tiedon.

Mikko Paasi kuljettaa lapsia hengenvaarallisissa oloissa

IS tavoitti pelastussukeltaja Mikko Paasin vaimon Krista Paasin. Mikko Paasi on osallistunut evakuointiin joka päivä.

– Selvääkin on, että on ollut hyvin rankkaa seurata internetistä montaa kanavaa yhtä aikaa, odottaa ja toivoa hyviä uutisia, mutta hyvät uutiset on tuoneet paljon uskoa, että kaikki tulevat hengissä ulos, Krista kertoi IS:lle.

Lue lisää täältä.

Hurja pelastusoperaatio etenee

Pelastusoperaatio vaikuttaa etenevän nopeasti. Luolasta on saatu ulos kaikkiaan kymmenen ihmistä.

Sitten, kun kaikki jalkapalloilijat ja heidän valmentajansa ovat ulkona, tarkoituksena on, että luolasta poistuvat myös lääkäri sekä kolme Thaimaan erikoisjoukkojen jäsentä, jotka ovat olleet luolassa pitämässä huolta pelastettavista.

Kymmenes poika pelastettu

Reutersin silminnäkijän mukaan kymmenes henkilö on pelastettu luolasta. Hänet kannettiin paareilla ulos. CNN:n viranomaislähde vahvistaa, että kymmenes poika on pelastettu.

Reuters: Yhdeksäs poika pelastettu

Reutersin viranomaislähde vahvistaa, että yhdeksäs poika on saatu pelastettua. Hänet kannettiin ulos paareilla. Thaimaan Navy SEAL vahvistaa Facebook-sivuillaan, että yhdeksäs "Villisika" saatiin ulos kello 16.06 paikallista aikaa.

AP: Ambulanssi lähtenyt luolan lähistöltä

Uutistoimisto AP:n mukaan ambulanssin on nähty lähtevän luolan lähistöltä. Siitä ei kuitenkaan ole tietoa, että kyydissä olisi yhdeksäs luolasta pelastettu poika.

IS välittää HS:n suoran lähetyksen Thaimaasta puoliltapäivin. Suora lähetys ilmestyy tämän seurantajutun otsikon alle hieman ennen lähetyksen alkua.

E: Suora lähetys alkoi klo 12.30

Sukeltaja CNN:lle: Jokainen askel evakuoinnissa on vaarallinen

CNN:n haastattelema pelastusoperaatiossa avustava sukeltaja Narongsuk Keasub kertoo, että operaatio on vaikein, jossa hän on koskaan ollut mukana. Hänen mukaansa luolassa on niin pimeää, että siellä ei näe juuri muuta kuin omat kätensä. Hän sanoo, että luolan kivet ovat todella teräviä ja käytävät kapeita.

ISTV:n suora lähetys Thaimaasta

Seuraa Ilta-Sanomien toimittajan Anna Nuutisen ja kuvaaja Terhi Ylimäisen suoraa lähetystä paikan päältä noin kello 11 tästä linkistä.

Hollywood-tuottajat suunnittelevat elokuvaa Thaimaan luolapiinasta

Thaimaahan Tham Luangin luolan lähistölle on saapunut kaksi amerikkalaisen Pure Flix -elokuvayhtiön tuottajaa. Pure Flixin Michael Scott kertoi uutistoimisto AAP:lle Chiang Rain kaupungissa, että hän näkee Thaimaan tapahtumissa potentiaalia "suureen Hollywood-elokuvaan, jossa näyttelisi eturivin tähtiä".

BBC: Tanskalainen sukeltaja Ivan Kadzric kertoo kunniottavansa Villisikoja

BBC:n haastattelussa tanskalainen sukeltaja Ivan Kadzric ilmaisee kunnioituksensa luolasta pelastettavia poikia kohtaan. Ivan Kadzric on mukana pelastustiimissä.

- He joutuvat tekemään jotain sellaista, mitä kukaan lapsi ei ole koskaan tehnyt. Ei ole millään tavalla tavanomaista, että 11-vuotiaat lapset luolasukeltavat.

Kadzric sanoo, että lapset sukeltavat ympäristössä, jota pidetään äärimmäisen vaarallisena.

- En voi ymmärtää, miten rauhallisia nämä pienet lapset ovat. Uskomattoman vahvoja, Kadzric kehui.

"Tästä päivästä tulee edellisiä pidempi"

"Tästä päivästä tulee edellisiä pidempi", kirjoittaa NAVY Seals -tiimi Facebook-sivuillaan.

Päivityksessä lukee: "Tänään on 10. heinäkuuta 2018. Tästä päivästä tulee edellisiä pidempi. Me tulemme juhlimaan yhdessä! Hooyah!"

Elon Muskin sukellusveneestä ei ole apua

Miljardööri Elon Musk lähetti aiemmin insinöörejään sekä ”lapsenkokoiseksi sukellusveneeksi” kutsumansa laitteen Thaimaahan siltä varalta, että siitä olisi apua pelastusoperaatiossa.

Pelastustöitä johtava kuvernööri Narongsak Osottanakorn totesi tänäaamuna hienovaraisesti, ettei Muskin lähettämä laite ole Tham Luangin luolaan jääneiden pelastustyössä käytännöllinen.

- Vaikka se onkin teknisesti hienostunut, se ei sovi yhteen tehtävämme kanssa, Osottanakorn sanoi BBC:n mukaan.

Musk on vieraillut luolaston alueella. Hän on twiitannut asiasta.

Lisää Elon Muskin vierailusta Thaimaan luolastossa voit lukea täältä.

Luolapiina on kestänyt jo yli kaksi viikkoa

12 jalkapalloilijaa ja heidän valmentajansa jäivät luolaan loukkuun 23. kesäkuuta. IS kokosi yhteen tapauksen dramaattiset kääneet. Voit lukea ne täältä.

Kaikki halutaan tänään ulos luolasta

Pelastustöiden johtaja Narongsak Osottanakorn sanoi toimittajille, että tarkoituksena on, että tänään luolasta poistuvat viiden luolaan jumiin jääneen lisäksi myös lääkäri sekä kolme Thaimaan erikoisjoukkojen jäsentä, jotka ovat olleet luolassa pitämässä huolta pelastettavista.

Operaatio on sujunut päivä päivältä nopeammin

BBC kirjoittaa, että maanantain pelastusoperaatio sujui nopeammin kuin sunnuntain. Sunnuntaina neljän pojan pelastaminen vei 11 tuntia, maanantaina seuraavat neljä tuotiin ulos yhdeksässä tunnissa. CNN:n mukaan tanskalainen sukeltaja Ivan Karadzic oli eilen arvellut, että maanantain operaatio sujui jopa sulavammin kuin sunnuntain operaatio.

Karadzic oli kertonut, että pojat käyttivät useampaa märkäpukua lämpöhäviön minimoimiseksi. Karadzicin mukaan luolan vesi on hyvin kylmää ja pojat laihoja.

Kuvernööri Narongsak Osottanakorn kertoi BBC:n mukaan, ettei vedenpinta luolan sisällä ole noussut sunnuntain jälkeen.

Kaikki viisi tuodaan tänään ulos

Pelastusoperaation johtaja on sanonut, että kaikki viisi luolassa jäljellä olevaa tuodaan tänään ulos samaan aikaan. Asiasta kirjoittaa muun muassa Reuters.

Reuters: Kolmas pelastusoperaatio on alkanut

Reuters kirjoittaa, että pelastusoperaation johtajan mukaan Thaimaan Tham Luangin piinaluolaan on mennyt sisälle 19 pelastajaa. Kolmas operaatio on alkanut.

Guardianin mukaan operaatio on alkanut kello 10.08 paikallista aikaa (Kello 6 Suomen aikaa).

Sunnuntaina ja maanantaina pelastetut pojat voivat hyvin

Terveysministeriön edustajan Jesada Chokedamrongsukin mukaan sunnuntaina ja maanantaina pelastut kahdeksan poikaa voivat pääosin hyvin. Guardianin mukaan kahta pojista hoidetaan "pienehköjen" keuhkoinfektioiden vuoksi. Poikia pidetään sairaalassa tarkkailussa ainakin viikon päivät. Lue lisää poikien terveydentilasta täältä.

IS seuraa Thaimaan pelastusoperaatiota

IS seuraa Thaimaan pelastusoperaatiota. CNN kertoo, että Thaimaassa sukeltajat ja pelastajat ovat aloittaneet uuden päivän pelastusoperaatiossa. Luolassa on vielä neljä jalkapalloilijapoikaa sekä heidän 25-vuotias valmentajansa.

Sunnuntain ja maanantain aikana on saatu pelastettua kahdeksan poikaa. Tiistaille ennustetut sateet uhkaavat vaikeuttaa pelastustöitä.

Edellisten päivien seurannan näet täältä.