Britannian ulkoministeri Boris Johnson eroaa tehtävästään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Britannian ulkoministeri Boris Johnson eroaa tehtävästään

Reuters: Eron syynä on pääministeri Theresa Mayn Brexit-suunnitelma.

Boris Johnson.

9.7.2018 17:07 | Päivitetty 9.7.2018 17:51

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

– Tänään iltapäivällä pääministeri on hyväksynyt Boris Johnsonin eron ulkoministerin tehtävästä, pääministerin kanslia sanoo tiedotteessaan.

Reutersin mukaan Johnson eroaa pääministeri Theresa Mayn Brexit-suunnitelman vuoksi. May onnistui varmistamaan suunnitelmalleen hallituksensa tuen. Brexitin kannattajat ovat pitäneet suunnitelmaa liian "pehmeänä".

Jo aiemmin Britannian EU-erosta vastaava ministeri David Davis kertoi eroavansa. Davisin jälkeen myös EU-erosta vastaava varaministeri Steve Baker erosi tehtävästään.

Kaikkiaan kolme ministeriä on nyt eronnut vuorokauden sisällä.

Johnsonin ero keräsi välittömästi kitkeriä kommentteja pikaviestipalvelu Twitterissä oppositiossa olevan työväenpuolueen edustajilta. He syyttivät hallituksen olevan kaaoksessa ja ennustivat konservatiivipuolueen uppoavan. Kritiikkiä osoitettiin myös värikästä Johnsonia kohtaan henkilökohtaisesti.

– Ulkoministeriössä ja Britannian suurlähetystöissä on paljon iloisia virkailijoita ympäri maailmaa. On korkea aika, että ulkoministeriksi tulee aikuinen, jolla on diplomaattisia kykyjä, twiittasi työväenpuolueen edustaja, parlamentin jäsen Mike Gapes.

Myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk oli nopeasti äänessä:

– Poliitikot tulevat ja menevät, mutta heidän luomansa ongelmat jäävät ihmisten vaivoiksi. Olen pahoillani siitä, että ajatus Brexitistä ei lähtenyt yhdessä Davisin ja Johnsonin kanssa. Tai...kuka tietää? mies twiittasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?