Koulukaverit rukoilevat joka aamu yhdessä thaipoikien puolesta: ”Olimme todella surullisia, kun he katosivat luolaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koulukaverit rukoilevat joka aamu yhdessä thaipoikien puolesta: ”Olimme todella surullisia, kun he katosivat luolaan”

Kuvituskuva
Julkaistu: 6.7.2018 23:02

Ystävät odottavat hyviä uutisia. Osa on käynytkin luolassa koulusta.

Samaan aikaan kuin jalkapallojoukkue odottaa pelastajien seurassa helpotusta piinaansa, odottavat poikien perheet ja ystävät kuumeisesti hyviä uutisia.

Pojista kuusi käy luolalta noin viiden kilometrin päässä sijaitsevaa Mae Sai Prasitsart -yläkoulua. Yksi heistä on Peerapat Sompiangjai, 16, jonka kaverit tuntevat lempinimellä Night.

– Olimme todella surullisia, kun he katosivat luolaan. Mutta niin onnellisia, kun saimme tietää, että he ovat elossa, kertoo Nightin luokkatoveri Boonchai Wongyong.

Toinen ystävä Worranita Aunkaew kertoo, että 40 oppilaan luokka on käynyt aiemmin toisessa luolassa opettajansa kanssa, koska koulussa opetetaan vuoriin ja luoliin liittyvää historiaa.

– Mutta se oli turvallista, koska mukana oli puistonvartija.

Poikien koulukaverit odottavat hyviä uutisia.

Poikien koulukaverit odottavat hyviä uutisia.

Tham Luangin luolaan tyttöä ei saa millään, koska äitikin on siitä varoitellut. Eikä varsinkaan nyt, kun yhä paremmassa tiedossa on, miten hommassa voi käydä.

Monesta rakennuksesta koostuva koulu on valtava, sillä sitä käy oppilaiden mukaan lähes 3000 oppilasta, jos alakoululaisetkin lasketaan mukaan. Kaikki he ovat asettuneet joka aamu pihalle yhdessä rukoilemaan siitä lähtien, kun pojat katosivat.

Koululaiset rukoilevat joka päivä koulun pihalla poikien puolesta.

Koululaiset rukoilevat joka päivä koulun pihalla poikien puolesta.

Jos ja kun Night palaa ulkomaailmaan, hän joutuu tovereidensa kuuleman mukaan sairaalaan muutamaksi viikoksi. Sen jälkeen on opettajasta kiinni, miten pojan luokkaan paluuta juhlitaan.

– Ainakin uskonnollinen seremonia pidetään koulussa, ehkä myös juhlat, Aunkaew sanoo hymyillen.

Tuoreimmat osastosta