Leijonat söivät kaksi tai kolme sarvikuonojen salametsästäjää Etelä-Afrikassa – ”Heistä ei ole paljoa jäljellä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Leijonat söivät kaksi tai kolme sarvikuonojen salametsästäjää Etelä-Afrikassa – ”Heistä ei ole paljoa jäljellä”

Poliisi on jatkanut paikalla partiointia sen varalta, että jotkut salametsästäjistä pääsivät pakenemaan leijonien kynsistä.

Leijona syömässä lihan palaa Karachin eläintarhassa Pakistanissa tämän vuoden helmikuussa. Kuvituskuva.­

6.7.2018 12:25

Leijonat ovat murjoneet kuoliaaksi ja syöneet kaksi tai kolme sarvikuonojen salametsästäjää Etelä-Afrikassa luonnonsuojelualueella, kertoo muun muassa BBC.

Puistonvartijat löysivät kahden tai mahdollisesti kolmen ihmisen jäänteet aidatusta leijonatarhasta Sibuyan luonnonsuojelualueelta tiistaina. Paikalta löytyi myös kivääri, kirves sekä piikkilanka-aidan katkaisemiseen tarkoitetut pihdit. Salametsästäjät käyttävät usein juuri tällaisia työkaluja.

Sibuyan alueen omistaja Nick Fox sanoi Facebookissa julkaistussa tiedotteessa, että epäillyt salametsästäjät tulivat alueelle myöhään sunnuntai-iltana tai maanantaiaamuna. He kulkivat harhaan leijona-aitaukseen, jossa he kohtasivat kuusipäisen lauman.

Jotkut, elleivät kaikki seurueesta kuolivat.

– Emme ole varmoja kuinka monta heitä oli – heistä ei ole paljoa jäljellä, Fox toteaa BBC:n mukaan.

– Vaikka olemme surullisia kuolemantapauksista, salametsästäjät tulivat tänne tappamaan eläimiämme. Tämä lähettää selvän viestin kaikille muille salametsästäjille, että ette ole aina voittajia, Fox totesi New York Postille.

Poliisi on jatkanut paikalla partiointia siltä varalta, että jotkut salametsästäjistä pääsivät pakenemaan leijonien kynsistä.

Sarvikuonoja on piinannut viime vuosina rajusti kasvanut salametsästys. Niitä metsästetään sarvien takia, joista saa hyvän hinnan laittomilla markkinoilla Aasiassa. Esimerkiksi Vietnamissa ja Kiinassa sarvikuonon sarvea pidetään lemmenrohtona.

Pelkästään tänä vuonna yhdeksän sarvikuonoa on tapettu laittomasti Eastern Cape -provinssin alueella Etelä-Afrikassa. Koko Etelä-Afrikassa tapettiin viime vuonna noin 1 000 sarvikuonoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?