Tällainen oli Thaimaan pelastusoperaatiossa menehtynyt entinen Navy SEAL -sukeltaja: 38-vuotias triathlonisti, rakasti seikkailu-urheilua - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tällainen oli Thaimaan pelastusoperaatiossa menehtynyt entinen Navy SEAL -sukeltaja: 38-vuotias triathlonisti, rakasti seikkailu-urheilua

Julkaistu: 6.7.2018 10:49

Thaimaan Navy SEAL on tänään kunnioittanut kuollutta sukeltajaa: ”Toivottavasti tämä operaatio saadaan suoritettua niin kuin toivoit”

Thaimaan luolapelastusoperaatiossa kuollut entinen Navy SEAL -erikoisjoukon sukeltaja oli 38-vuotias Saman Kunan, kertoo muun muassa The Guardian.

Kunan oli pelastusoperaatiossa mukana vapaaehtoisena. Yllä olevalla videolla nähdään animaatio luolastosta.

Thaimaan Navy SEAL on tänään kunnioittanut kuollutta sukeltajaa. Julkaisemassaan kunnianosoituksessa erikoisjoukko kirjoittaa, että Kunan oli vielä Navy SEAL -uransa jälkeenkin yhteydessä entisiin kollegoihinsa ja osallistui aktiivisesti erikoisjoukkojen aktiviteetteihin.

Hän jätti yksikön vuonna 2006, jonka jälkeen hän alkoi työskennellä Bangkokin kansainvälisellä Suvarnabhumin lentokentällä.

– Hän oli taitava ja lahjakas ”Seal” sekä triathlonisti. Hän rakasti seikkailu-urheilua. Saman jätti meidät aikana, jolloin kaikki maailman sukeltajat yhdistävät voimansa saadakseen tehtävän maaliin. Hänen panoksensa ja määrätietoisuutensa pysyvät aina kaikkien sukeltajien sydämissä, Navy SEAL kirjoitti.

– Nuku rauhassa ja toivottavasti tämä operaatio saadaan suoritettua niin kuin toivoit.

Kuollut sukeltaja oli 38-vuotias Saman Kunan.

Kun jalkapallojoukkueen etsintä- ja pelastusoperaatiosta levisi tieto Thaimaan entisten Navy SEAL -jäsenten ryhmäkeskusteluihin, ryhmissä lähti kiertämään viesti ”Nähdään Chiang Raissa”, erikoisjoukkojen viestissä kerrotaan. Halu auttaa ja olla operaatiossa mukana oli siis Kunanin kollegoiden keskuudessa suurta.

Kunan menehtyi, kun hän oli laittamassa happitankkeja paikalleen luolan kolmannessa kammiossa. Hän kuoli hapenpuutteeseen matkalla takaisin.

Kunan sai viimeisen tankin paikalleen ollessaan jo matkalla takaisin. Pian toinen sukeltaja löysi hänet tajuttomana ja yritti antaa ensiapua, mutta ei voinut enää pelastaa Kunania.

The Standard -lehden mukaan Kunanin ruumis on viety Bangkokin lentokentälle ja hän saa Thaimaassa kuninkaallisten maksamat hautajaiset.

Perjantaina Twitterissä on lähtenyt kiertämään video, jossa Kunan puhuu ennen lähtöään Chiang Raihin pelastusoperaatioon. Videolla Kunan kertoo olevansa

Suvanahabhumin lentokentällä odottamassa lentokoneeseen nousua.

– Minulla on seuranani lääkäreitä laivastosta ja sukeltajia Sea Worldista, jotka lahjoittavat myös paljon sukelluskalustoa. Nähdään tänä iltana. Me tuomme nämä lapset kotiin, Kunan sanoo videolla.

Se, miten Kunanin kuolema vaikuttaa pelastusoperaatioon, on vielä epävarmaa.

– Tällaisia onnettomuuksia voi tapahtua kenelle tahansa kentällä, mutta me jatkamme työskentelyä. Tästä huolimatta me jatkamme kunnes tehtävä on suoritettu, kommentoi erikoisjoukkojen komentaja Aprakorn Yookongkaew aiemmin lehdistötilaisuudessa.

– Moraalimme on yhä korkealla.

Pelastusoperaatioon osallistuva suomalainen sukeltaja Mikko Paasi kertoi CNN:n haastattelussa, että työt jatkuvat tragediasta huolimatta.

– Kyllä asian vaikutuksen huomaa. Jatkamme töitä. Kaikki täällä ovat ammattilaisia. Yritämme olla miettimättä asiaa liikaa, hän sanoi.